Dakwaan Xiaomi 12 Ultra Specs Bocor; Menampilkan Snapdragon 8 Plus Gen1

Xiaomi 12 Ultra

Terdapat banyak kebocoran mengenai Xiaomi 12 Ultra yang akan datang, termasuk khabar angin tentang sistem kamera yang menggunakan Leica yang mungkin benar selepas kedua-dua syarikat itu baru-baru ini membuat perkongsian mereka secara rasmi. Kini, khabar angin baharu oleh pembocor maklumat Yogesh Brar telah memaparkan butiran yang lebih terperinci mengenai spesifikasi telefon yang didakwa.

Telefon ini dilaporkan akan menggunakan paparan QHD+ 120Hz LTPO AMOLED 6.7-inci, sehingga 12GB RAM, dan antara 256GB dan 512GB storan. Pendedahan terbesar di sini ialah ia mungkin berjalan pada Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen1, SoC perdana terbaharu Qualcomm yang menawarkan kelajuan dan kecekapan yang lebih baik.

Yogesh juga mendakwa bahawa camera akan terdiri daripada tiga kanta kamera dan extra Time of Flight (ToF) sensor. Secara khusus, ia akan dilengkapi dengan sensor utama 50MP dengan OIS, ultrawide 48MP, kanta periskop 48MP dengan zum optik 5x, dan akan dibantu dengan sistem autofokus laser. Bahagian hadapan dijangka menampilkan kamera swafoto 20MP yang sama seperti 11 Ultra tahun lepas.

Ia masih tidak diketahui bila tepatnya Xiaomi merancang untuk mendedahkan secara rasmi 12 Ultra, tetapi khabar angin telah mencadangkan bahawa gergasi teknologi itu mungkin melancarkan telefon pada suku ketiga tahun ini. Belum ada maklumat mengenai harga atau skrin kedua yang dilihat pada model sebelumnya.

(Sumber: Yogesh Brar/Twitter)

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!