Buat Duit Sambil Dengar Muzik Dengan Playlist Push

cara buat duit

Saya yakin anda mendengar muzik hampir setiap hari, sama ada pada telefon anda, komputer atau sebarang jenis peranti muzik lain. Dalam ulasan Pantas Penyenaraian ini, anda akan mengetahui bagaimana anda boleh mendapatkan wang hanya dengan mendengar dan menilai muzik.

Buat Duit Sambil Dengar Muzik Dengan Playlist Push

Juga saya akan membincangkan tentang apa yang sebenarnya Playlist Push adalah, bagaimana platform ini berfungsi, bagaimana anda boleh mendapatkan yang paling dan apakah kebaikan dan keburukan Playlist Push.

Akan lebih mudah bagi anda untuk memutuskan sama ada anda ingin mendapatkan wang dari platform ini atau tidak.

generate income with playlist push

Apakah Playlist Push?

Playlist Push adalah platform dalam talian untuk membantu artis dan pencipta mendapat income dengan muzik mereka di Spotify, dan untuk curator boleh mendapatkan wang dengan memberi rating kepada lagu artis-artis tersebut. Pada asasnya, anda boleh mendapat duit dari playlist anda di Spotify dengan mengiklankan lagu-lagu tersebut.

Sebenarnya ada beberapa syarat untuk membolehkan adnda dibayar dan saya akan bincangkan dalam ulasan kali ini.

 

Bagaimana ia berfungsi?

Dalam Playlist Push, anda boleh menjadi seorang artis atau curator. Oleh itu, anda membuat muzik dan mahu melihat lebih banyak lagi, atau anda hanya mahu membuat sedikit wang tambahan dengan mengkaji muzik artis lain.

curator adalah orang yang boleh dibayar untuk menyemak lagu dan memberi maklum balas dengan menambahkannya ke playlist akaun Spotify mereka.

Jadi, seperti yang anda lihat, Playlist Push berfungsi hanya jika anda mempunyai akaun Spotify dan saya akan menerangkan bagaimana anda boleh melayakkannya untuk mendapatkan wang dalam review Playlist Push ini, kerana tidak semua orang boleh melakukannya.

Lihat Juga :   FORTNITE MEGASTAR NINJA MENDEDAHKAN BERAPA BANYAK DUIT DIA BUAT DARIPADA TWITCH STREAM 2018

playlist push get income

Kenapa Anda Perlu Akaun Spotify?

Seperti yang disebutkan dalam laman web mereka, untuk memenuhi syarat anda perlu mempunyai akaun Spotify. Nah, anda boleh mendaftar ke Playlist Push tanpa syarat, tetapi untuk membuat wang anda perlu memiliki playlist Spotify, Deezer atau Apple Music dengan sekurang-kurangnya 400 pengikut.

 

spotify

Saya hanya akan bercakap mengenai Spotify, kerana ia adalah tempat yang lebih mudah untuk mendapatkan lebih banyak pengikut kerana ia adalah platform muzik yang paling popular sekarang.

making money listening music

 

Pada dasarnya, anda memerlukan akaun Spotify untuk mendengar lagu yang anda akan semak dan menambah lagu-lagu tersebut kepada playlist anda yang popular dan diikuti. Juga anda akan menilai lagu-lagu itu, jadi satu-satunya cara untuk mendengarnya adalah melalui platform ini (atau 2 yang saya sebutkan).

Jika anda tidak mempunyai akaun Spotify, anda boleh mendaftar sekarang kerana ia adalah tempat yang bebas dan mudah untuk mendengar muzik. Juga, Spotify mempunyai Keahlian Premium dan ia adalah untuk mendengar muzik tanpa sebarang gangguan iklan, tetapi anda tidak perlu membayarnya dari Playlist Push.

Macam Mana nak Bermula

Untuk mula dengan Playlist Push adalah sangat mudah. Jika anda sudah mempunyai akaun Spotify, hanya klik Sign Up dan kemudian anda boleh mendaftar dengan Facebook atau e-mel anda. Kemudian anda akan dapat memilih sama ada anda mahu menjadi artis, kurator atau sekutu.

Seperti yang telah saya nyatakan, untuk mendapatkan wang dari Playlist Push, anda memerlukan playlist dengan sekurang-kurangnya 400 pengikut/follower, jadi jika anda sudah ada semuanya, anda boleh menjadi curator kemudian dan mula membuat duit.

Lihat Juga :   10 Cara Mudah Buat Duit 2021

Bagaimana Buat Duit Dengan Playlist Push ?

Bagaimana untuk dibayar untuk menyemak lagu? Apabila anda sudah mendaftar dan mempunyai senarai main Spotify, anda boleh mula meninjau lagu. Bergantung pada reputasi dan penglibatan anda, anda boleh mendapatkan jumlah yang berbeza setiap lagu dan menyokong artis indie.

Sebaik sahaja anda diluluskan sebagai curator, Playlist Push akan menghantar beberapa lagu baru yang sepadan dengan genre pilihan anda untuk semakan.

Anda hanya akan menerima lagu setiap kali seorang artis menjalankan kempen playlist push yang mensasarkan genre dalam playlist anda. Anda dikehendaki menyemak setiap lagu dengan pilihan untuk menambah atau tidak menambah lagu ke senarai main anda.

Setiap kali anda meletakkan lagu dalam playlist anda, anda membantu artis untuk mengembangkan pengikut mereka dan mendapatkan peminat baru, dan anda pula akan mendapat mendengar muzik baru, yang merupakan situasi menang-menang.

Berapa Banyakkah Wang Anda Boleh Membuat?

Anda akan memberikan maklum balas untuk setiap lagu dan apabila maklum balas anda diluluskan, anda akan menerima mana-mana dari $ 1 hingga $ 12 bergantung pada Markah Reputasi anda.

Skor reputasi dikira bergantung pada bilangan pendengar yang anda miliki di playlist Spotify anda, aktiviti dan kualiti ulasan anda, jadi skor reputasi yang lebih tinggi, semakin banyak yang anda akan dapat.

Untuk meningkatkan skor yang tinggi dan menerima pembayaran yang lebih tinggi, anda harus menambah trek berkualiti tinggi ke playlist anda. Di samping itu, anda harus memberikan maklum balas yang hebat dengan membiarkan artis tahu mengapa anda menambah atau tidak menambah lagu mereka ke playlist anda.

Lihat Juga :   Macam Mana Jawab Survey Dapat Duit 2020

Melakukan ini akan membantu anda mengekalkan akaun curator yang sihat. Anda juga akan menarik lebih banyak pengikut dan pendengar aktif ke senarai main anda untuk pendapatan yang lebih tinggi.

Cash Out

Anda boleh meminta keluarkan wang di Playlist Push bila-bila masa sebagaimana yang mereka katakan di laman web mereka.

Dalam artikel ini saya ingin katakan bahawa mereka tidak mempunyai pilihan lain hanya Paypal untuk mengeluarkan wang.

Kelebihan & Kekurangan

Mari kita menyelam kebaikan dan keburukan keseluruhan syarikat Playlist Push, yang mungkin mempengaruhi keputusan anda sama ada anda mahu membuat wang tambahan dengan mereka atau tidak.

Kebaikan

 • Percuma untuk menyertai
 • Tersedia di seluruh dunia
 • Pembayaran yang besar untuk mereka yang mempunyai skor reputasi tinggi
 • Cara mudah dan menyeronokkan untuk membuat pendapatan tambahan di sebelah
 • Temui muzik baru dan bantu orang lain untuk dengar
 • Dibayar sekali seminggu melalui Paypal

Keburukan

 • Kelayakkan / keperluan (sekurang-kurangnya 400 pengikut)
 • Pengesahan manual untuk mengeluarkan pendapatan kali pertama (mungkin mengambil masa yang lebih lama daripada yang sepatutnya)
 • Perlu cloud yang lebih besar di Spotify untuk mendapatkan income lebih banyak

About Author

4 thoughts on “Buat Duit Sambil Dengar Muzik Dengan Playlist Push

 1. Ping balik: 8 Apps Di mana Anda Dibayar Untuk Berjalan - MacamMana.my
 2. Ping balik: Dropship Di Malaysia: 8 Dropshippers Murah & Percuma. - MacamMana.my

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!