Disney menarik semua siri Marvel TV daripada Netflix

Marvel TV Daredevil Netflix

Netflix pada masa ini merupakan salah satu peneraju dari segi bilangan pengguna perkhidmatan bulanan berbanding para pesaingnya. Sememangnya, mereka mempunyai bilangan kategori filem dan siri yang lebih banyak daripada pesaing mereka.

Beberapa tahun yang lalu, Netflix dan Marvel mempunyai pelbagai perkongsian di mana Netflix mencipta beberapa siri TV berdasarkan beberapa wira-wira Marvel. Ini termasuk Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, dan Punisher.

Tetapi nampaknya, baru-baru ini dilaporkan bahawa Netflix akan kehilangan hak untuk siri TV Marvel itu.

Seperti yang dilaporkan oleh Ubergizmo (20/2), perjanjian antara kedua-dua platform itu dikhabarkan akan berakhir tidak lama lagi. Netflix juga dikatakan telah menggantung semua pengeluaran siri baharu daripada siri tersebut.

Disney akan menarik balik filem itu tidak lama lagi bermula bulan depan. Jadi peminat siri ini terpaksa bertukar daripada Netflix kepada Disney+ hanya untuk menonton siri TV kegemaran mereka.

Kandungan kontrak antara kedua-dua syarikat tidak diketahui, termasuk bagaimana lesen siri itu kepada Netflix. Kemungkinan besar, Netflix akan kehilangan hak mereka sepenuhnya terhadap francais Marvel selama-lamanya.

Walaupun begitu, kami berpendapat bahawa Disney mungkin mempunyai rancangan untuk membuat siri mereka sendiri berdasarkan watak-watak ini di paltfor Disney+. 

About Author

Lihat Juga :   Ogos 2023: Lapangan Terbang Tersibuk di Asia. Hanya Indonesia tersenarai untuk Asia Tenggara. KLIA, Singapura, Bangkok?

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!