Elon Musk akan melabur melalui Tesla, SpaceX, dan Starllink di Malaysia, menurut PM Anwar.

Elon Musk telah komited untuk membuat pelaburan besar di negara kita, menurut Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang bertemu dengan Musk. Ini termasuk perkongsian dengan Tesla, SpaceX, dan Starlink serta kerajaan Malaysia.

Anwar mendakwa Musk secara khusus membincangkan isu itu dengannya semasa pertemuan maya beberapa hari lalu, menurut BERNAMA. Hubungan itu seterusnya dipuji oleh perdana menteri, yang berkata ia akan menghasilkan penciptaan puluhan ribu peluang pekerjaan mahir di negara kita.

Musk juga komited untuk bekerjasama dengan tiga syarikat Malaysia dalam projek SpaceX dan untuk menubuhkan ibu pejabat Tesla di Cyberjaya. Mengenai Starlink, perkongsian itu akan merangkumi ketersambungan dan akses internet, menyampaikan akses internet terus pada harga yang berpatutan kepada komuniti terpencil, sekolah dan kolej.

Pada hakikatnya, Musk berjanji bahawa Malaysia akan menerima keutamaan pertama untuk perkhidmatan satelit Starlink. Jutawan itu juga menyebut bahawa dia akan pergi ke Malaysia sebentar lagi.

Apakah pendapat anda tentang pelaburan perniagaan di negara kita. Kita sudah tentu mengharapkan negara kita mendapat banya faedah dari perhubungan business ini.

About Author

Lihat Juga :   Jutawan dropshipper: Mulakan perniagaan sebagai dropshipper, kini mendapat keuntungan berjuta-juta

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!