FAMA Berkerjasama Dengan Shopee Untuk e-Fiesta Durian

Durian E-fiesta Shopee Fama

Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) sekali lagi bekerjasama dengan Shopee untuk menjalankan Durian e-Fiesta di platform e-dagang yang popular. Cukup menarik, agensi di bawah Kementerian Pertanian dan Industri Makanan mengatakan bahawa ini diadakan bukan hanya untuk memanfaatkan musim durian yang sedang berlangsung tetapi juga untuk membantu memerangi penipuan durian.

Durian e-Fiesta eFAMAPLACE

Sekarang pada tahun kedua, semua durian yang dibeli di Durian e-Fiesta yang berlangsung dari hari ini hingga 31 Julai dilindungi oleh Shopee Guarantee di mana platform e-commerce akan menahan pembayaran sehingga pelanggan bersetuju untuk melepaskannya ke penjual. Dengan cara ini, pelanggan boleh meminta bayaran balik sekiranya durian yang mereka beli ternyata buruk.

Selain itu, FAMA dan Shopee juga mengatakan bahawa mereka akan menawarkan banyak baucar diskaun sepanjang festival di minisite eFAMAPLACE walaupun seperti biasa, baucar ini dikenakan terma dan syarat tertentu yang mungkin termasuk perbelanjaan minimum tertentu.

Sekiranya anda tertanya-tanya, ya, penjual durian yang turut serta dalam Durian e-Fiesta juga akan mengadakan sesi Penjualan Mengejutkan setiap hari di mana pelanggan dapat membeli buah yang sangat dicari dengan harga serendah RM 0.77. 

Durian e-Fiesta

 

Kenneth Soh, Pengurus Kanan Shopee Malaysia telah mengatakan bahawa syarikat itu bersama FAMA telah membantu mendigitalkan 211 penjual durian dan mempersiapkan mereka untuk e-Fiesta Durian tahun ini. Anda boleh melihatnya di bahagian eFAMAPLACE portal Shop Malaysia di dalam aplikasi Shopee seperti yang ditunjukkan di atas atau pergi ke pautan ini di laman web Shopee Malaysia jika anda lebih suka menggunakan penyemak imbas web.

(Sumber: FAMA / Shopee Malaysia.)

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: