Fiber Broadband Pakej Perpaduan RM69 akan diumumkan pada 29 Mac ini

Fahmi Fadzil: RM69 Pakej Perpaduan fiber broadband akan diumumkan pada 29 Mac ini

Semasa sidang media yang diadakan hari ini, Menteri Komunikasi dan Digital Fahmi Fadzil berkata pelan jalur lebar gentian Pakej Perpaduan RM69 mampu milik untuk kumpulan sasar akan didedahkan minggu depan, 29 Mac. Seperti yang dinyatakan bulan lalu, pelan jalur lebar gentian Pakej Perpaduan disasarkan kepada golongan B40, veteran, orang kelainan upaya (OKU) dan warga emas.

 

Ini adalah pakej internet “Perpaduan” kedua selepas memperkenalkan pakej prabayar mudah alih Pakej Perpaduan bulan lepas yang menawarkan 30GB data pada harga RM30 yang sah selama 180 hari. Pakej Perpaduan Jalur Lebar berharga RM69/bulan akan menawarkan jalur lebar tetap dengan kelajuan sehingga 30Mbps tanpa had data, dan ia terikat dengan kontrak 24 bulan. Pakej jalur lebar mampu milik itu akan disediakan daripada Telekom Malaysia (TM), CelcomDigi, Maxis, U Mobile, YTL, Time dan Astro. Menurut kementerian itu, pakej yang disasarkan kepada golongan berpendapatan rendah itu akan menyediakan penjimatan sebanyak RM480 dalam tempoh dua tahun.

Time adalah yang pertama memperkenalkan pelan “Pakej Perpaduan” dengan menawarkan jalur lebar gentian 100Mbps pada harga hanya RM69/bulan. Disifatkan sebagai Pakej MyKabel, pelan 100Mbps RM69/bulan menawarkan penjimatan RM720 sepanjang tempoh kontrak 24 bulan dengan kelajuan 100Mbps simetri untuk muat naik dan muat turun.

Walau bagaimanapun, tawaran Pakej MyKabel TIME hanya tersedia di perumahan awam terpilih seperti yang disenaraikan di bawah:

PPR Kampung Baru HICOM, Selangor
PPR Kota Damansara, Selangor
PPR Lembah Subang, Selangor
PPR Taman Putra Damai, Selangor (Lembah Subang 1)
PPR Kerinchi, Kuala Lumpur
PPR UDA Utama, Johor
PPR Taman Perling, Johor (Jalan Rawa 1)
PPR Taman Perling, Johor (Jalan Rawa 7)
Seperti yang didedahkan pagi ini, JENDELA Fasa 1 telah meluaskan liputan gentian dengan 7.74 juta premis diluluskan oleh gentian setakat akhir 2022. Di bawah JENDELA Fasa 2, Malaysia menyasarkan untuk meningkatkan angka ini kepada 9 juta premis menjelang akhir 2025.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!