Firma Crypto Luno akan menghentikan operasi di Singapura mulai Jun

Syarikat crypto global Luno telah mengumumkan bahawa ia tidak akan lagi menawarkan perkhidmatannya di Singapura mulai 20 Jun 2023. Bagaimanapun, keputusan itu tidak akan menjejaskan operasinya di Malaysia.

Luno berkata bahawa langkah itu adalah sebahagian daripada “penilaian tetap terhadap strategi dan kehadiran globalnya.”

Semua akaun Luno milik pelanggan Singapura akan ditutup selewat-lewatnya pada 20 Jun tahun ini, dan pengguna perlu mengeluarkan semua mata wang kripto atau dolar Singapura mereka daripada Dompet Luno mereka selewat-lewatnya pada 19 Jun. Menurut firma itu, pelanggan boleh memindahkan pegangan kripto mereka kepada pihak lain. “platform bereputasi” atau dompet peribadi.

Jika pengguna gagal menarik balik pegangan kripto mereka pada 19 Jun, ini akan dijual pada harga pasaran semasa dan disimpan sebagai dolar Singapura, dan yuran transaksi segera Luno yang sedia ada sebanyak 0.75% akan dikenakan.

“Sebagai hab kewangan utama di rantau ini dan inovator dalam teknologi kewangan, Singapura mempunyai potensi untuk menerajui penggunaan crypto untuk membina sistem kewangan yang adil dan teguh,” kata syarikat itu dalam satu kenyataan.

Pada Februari, Luno Malaysia menolak kebimbangan yang dibangkitkan oleh orang dalam industri mengenai percampuran dana pelanggan dengan dana daripada Kumpulan Mata Wang Digital (DCG), firma induk bursa itu, atau daripada mana-mana anak syarikatnya.

About Author

Lihat Juga :   AKSI tidak senonoh seorang lelaki warga Russia di Gunung Agung yang tular di media sosial

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!