Fortnite kini menjadi salah satu permainan terbesar yang mempunyai 350 juta pemain

Fortnite

Fortnite Epic mempunyai lebih daripada 350 juta pemain berdaftar, game developer mengumumkannya pada hari Rabu. Itu menjadikan permainan battle royale free-to-play salah satu tajuk paling popular yang pernah dibuat.

Ianya berada di kedudukan teratas dengan Minecraft di mana ianya merupakan free-to-play game dan boleh di download kedalam  PC dan peranti mudah alih. Ianya juga merupakan free-to-play game yang paling banyak di download  dalam masa 15 tahun.

Walaupun kami tidak menunjukkan berapa banyak pemain yang masuk setiap hari atau bulan, kerana Epic tidak mengeluarkan statistik tersebut, studio mengatakan bahawa pada bulan April sahaja, pemain mencatat 3.2 bilion jam Fortnite.

Stat penghitungan pemain terakhir yang kami dengar dari Epic adalah sekitar 250 juta pada bulan Mac 2019, menunjukkan bahawa permainan ini masih berkembang setahun kemudian dan lebih dari dua setengah tahun setelah ianya dilancarkan. Itu sebahagiannya disebabkan permainan ini sangat mudah didapati di semua platform – PC, konsol dan mudah alih – dan kerana Epic terus mengemasinya secara berterusan.

Baru-baru ini, pemaju menambah pesta royale, ruang sosial tanpa senjata dalam permainan yang membolehkan pemain log masuk dan bergaul dengan rakan, menonton konsert dari aksi muzik, dan terlibat dalam pelbagai aktiviti gaya taman tema . Itu semua adalah sebahagian daripada usaha Epic untuk membina rangkaian sosial gaya metaverse yang hidup sepenuhnya dalam dunia 3Dnya. Selepas konsert Travis Scott yang besar dan nyata bulan lalu dan pertunjukan Diplo Jumaat lepas, Epic mengatakan akan mengadakan festival muzik mini yang menampilkan DJ Dillon Francis, Steve Aoki, dan deadmau5 bermula pada pukul 9:00 ET pada hari Jumaat 8 Mei.

Lihat Juga :   Forza Street, permainan perlumbaan percuma dari Microsoft, kini tersedia untuk iOS dan Android

Fortnite

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!