FORTNITE MEGASTAR NINJA MENDEDAHKAN BERAPA BANYAK DUIT DIA BUAT DARIPADA TWITCH STREAM 2018

ninja fortnite gamer

Fortnite Gamer Buat Duit Hampir RM 40 juta

Seorang fortnite gamer berjaya mendapat duit hampir RM40 juta setelah menghabiskan 4,000 jam untuk online streaming dirinya bermain Fortnite pada tahun 2018.

Streamer dalam talian paling popular di dunia menghasilkan hampir $ 10 juta (RM 40 juta) dari bermain permainan video pada tahun 2018.

Tyler Blevins, yang dikenali oleh persona Ninja dalam taliannya, menyatakan bahawa 70 peratus pendapatan ini berasal dari orang yang melihat saluran Twitch atau YouTube nya, dan selebihnya berasal dari penaja.

 

Pemain berusia 27 tahun ini mempunyai gabungan lebih dari 32 juta akaun di kedua platform.

Mr Blevins bermain kira-kira 4,000 jam dalam permainan battle royale Fortnite yang sangat popular selama 12 bulan terakhir, katanya kepada CNN, yang bersamaan dengan sekitar 166 hari berturut-turut.

Ini membantunya berada di kedudukan sebagai streamer paling popular di Twitch, dengan orang penonton lebih dari 225 juta jam tontonan (hours of views).

Tahun 2018 juga menandakan tahun bahawa dia dan pemain streaming lain mula diperhatikan di luar lingkaran permainan, berkat beberapa kolaborasi berprofil tinggi dengan selebriti lain.

Pada bulan Mac, Mr Blevins bekerjasama dengan rapper Drake untuk bermain Fortnite, dengan lebih dari 600,000 orang menonton untuk menonton pasangan itu bermain.

Gamer ini juga diundang untuk mengambil bahagian dalam perayaan Malam Tahun Baru di Times Square di New York.

Popularitinya bertambah sejajar dengan Fortnite, dengan permainan itu sendiri menghasilkan Epic Games yang dibangungkan oleh pembangunnya sebanyak $ 3 bilion pada tahun 2018.

 

ninja gamer kaya

Lebih daripada 200 juta orang kini telah bermain Fortnite, membantu Epic Games mencapai nilai lebih dari $ 15 bilion, menurut Bloomberg.

Lihat Juga :   HelloGold : Cara Simpan Emas Sikit-Sikit Lama-Lama Jadi Bukit

Sejak dilancarkan pada tahun 2017, permainan ini telah upload di setiap platform permainan utama, termasuk Android dan iOS, yang bermaksud pemain dapat memuat turunnya di hampir semua peranti.

 

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: