Freeform ialah apps percuma baharu oleh Apple kini tersedia dengan iOS 16.2, iPadOS 16.2

Pengguna Apple mungkin telah terjaga hari ini dengan pemberitahuan bahawa iOS 16.2, atau untuk anda pengguna tablet iPadOS 16.2, telah keluar sekarang dan tersedia untuk dimuat turun. Walau bagaimanapun, apabila memuat turun dan memasang kemas kini, anda mungkin juga melihat apps baharu pada peranti anda, Freeform.

Menurut Apple, Freeform disertakan dalam versi terkini iOS, iPadOS dan juga MacOS secara percuma, dan merupakan alat baharu untuk membolehkan pengguna mengatur dan menyusun kandungan secara visual pada kanvas kosong, hampir seperti digital gergasi. papan putih. Mereka mengatakan bahawa ini memberi anda peluang untuk melihat, berkongsi dan bekerjasama semua di satu tempat tanpa perlu mengambil berat tentang perkara seperti reka letak atau saiz halaman. Anda akan dapat menambahkan pelbagai jenis fail dan pratontonnya sebaris, dan menjemput pengguna lain untuk bekerja pada papan dalam Freeform bersama-sama, walaupun semasa panggilan FaceTime, dengan sehingga 100 rakan usaha sama dalam satu projek.

Apabila anda membuka papan projek baharu pada Freeform, ia hampir sama seperti membuka papan putih gergasi untuk anda masukkan bahan seperti nota, imej, teks dan banyak lagi. Jenis bentuk bebas berfungsi seperti apl Nota semasa, kecuali dalam skala yang lebih besar. Pengguna iPhone dan iPad khususnya juga boleh melukis di mana-mana sahaja pada kanvas menggunakan sama ada jari mereka atau Pensil Apple, membolehkan anda melakar semasa dalam perjalanan. Anda juga boleh menambah imej terus daripada kamera anda dengan mengambil gambar atau seret dan lepaskan bahan daripada apl anda yang lain. Semua projek Freeform anda juga disimpan dalam iCloud supaya anda boleh menyegerakkannya pada semua peranti anda.

Lihat Juga :   Apa yang boleh dinantikan daripada acara Apple pada bulan September: iPhone 13, Apple Watch Series 7, macOS Monterey & iOS 15 dan banyak lagi

Selain itu, iOS 16.2 juga membawa bersamanya beberapa tetapan paparan sentiasa hidup baharu untuk akhirnya mematikan kertas dinding sama sekali, penyulitan iCloud hujung ke hujung, mod karaoke Apple Music Sing yang diumumkan sebelum ini serta beberapa kebolehpercayaan dan pepijat pembaikan. Pengguna iPhone yang mengemas kini kepada iOS 16.2 juga akhirnya akan dapat menyambung ke 5G, jika mereka mempunyai pelan telekomunikasi yang menyokongnya; anda boleh membaca lebih lanjut mengenainya di sini.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *