Galaxy S22 Series 5G didatangkan dengan Dual SIM + eSIM & 5G

samsung s22 ultra support dwi sim

 

Galaxy S22 Series 5G telah dilancarkan pada 9 Februari secara global, termasuk Malaysia. Telefon pintar Samsung terbaru ini didatangkan dengan beberapa kemas kini teknologi dan inovasi, salah satunya ialah S Pen terbina dalam pada varian Ultra. Dari segi connectivity, Galaxy S22 Series 5G dilengkapi dengan dwi SIM dan eSIM.

samsung galaxy S22

Untuk menyokong produktiviti dan keperluan pengguna, Samsung menyediakan keseluruhan siri Galaxy S22 Siri 5G dengan dwi SIM. Ini membolehkan pengguna menggunakan dua SIM fizikal serentak, menyediakan dua rangkaian pada satu telefon pintar. Sangat memudahkan kepada peminat samsung. 

Selain itu, Galaxy S22 Series 5G kini dilengkapi dengan eSIM, di mana pengguna boleh menambah rangkaian tanpa memerlukan kad SIM fizikal. Sokongan ini pastinya sangat berguna bagi mereka yang tidak mahu menggunakan lebih daripada satu telefon, tetapi memerlukan beberapa nombor untuk aktiviti mereka.

Cara mengaktifkan eSIM tidak sukar dan memakan masa. Hanya pergi ke tetapan, kemudian pilih pengurus kad SIM. Dari sana, anda akan menemui pilihan Tambah pelan mudah alih di bawah menu eSIM. Akhir sekali, imbas kod QR daripada pembekal perkhidmatan yang anda miliki, selepas itu eSIM sedia untuk digunakan. Mudah bukan?

Bukan sahaja ia disokong oleh ciri sambungan yang meluas, Galaxy S22 Series 5G juga menyokong sambungan 5G. Justeru, terdapat lebih banyak pilihan rangkaian yang boleh dipilih dan digunakan oleh pengguna, bagi menyokong semua aktiviti apabila menggunakan telefon pintar perdana Samsung.

Berbeza daripada pendahulunya, Galaxy S22 Series 5G yang dikuasakan oleh pemproses Snapdragon 8 Gen 1 dan 5G active secara default. Oleh itu pengguna tidak perlu lagi enable function key untuk active kan 5G seperti yang berlaku pada Galaxy S21. 

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!