Gambar HUAWEI Mate 50 muncul, menunjukkan modul kamera bulat yang biasa

HUAWEI Mate 50

Tahun lepas, HUAWEI hanya mengumumkan siri P50 dan melangkau Mate 50. Bagaimanapun, ini tidak bermakna syarikat itu telah berputus asa dengan siri perdana itu, kerana khabar angin mendakwa ia masih akan membawanya ke pasaran tahun ini. Sebelum acara itu berlangsung, paparan HUAWEI Mate 50 telah bocor dan menunjukkan modul kamera bulat yang biasa.

Peranti dalam paparan kelihatan hampir sama dengan model sebelumnya. Ia juga memaparkan panel OLED melengkung yang dibalut dengan bezel nipis. Tambahan pula, perkara pertama yang menarik perhatian ialah model kamera bulat. Daripada meninggalkan lubang di tengah, rendering membayangkan kemungkinan syarikat mengisinya dengan meletakkan denyar LED dengan tiga penderia imej mengelilinginya.

Menurut sumber itu, HUAWEI juga sedang menguji peranti itu dengan cip Kirin 9000 5G proprietari dan cip Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 tanpa modem 5G. Selain itu, Mate 50 juga akan dihantar dengan HarmonyOS 3.0. Buat masa ini, siri telefon pintar itu dijangka diumumkan pada Jun atau Julai tahun ini.

Lihat Juga :   Xiaomi 13 sah akan dilancarkan pada 11 Disember ini, berikut adalah spesifikasi yang bocor

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!