Garmin melancarkan Forerunner pertama yang dikuasakan oleh kuasa solar

Forerunner 955 Solar

Garmin secara rasminya telah menambah dua jam tangan pintar baharu pada barisan Forerunner nya, jam tangan pintar untuk pelari, iaitu Forerunner 955 Solar dan Forerunner 255. Jam tangan pintar direka untuk pelari dan atlet profesional dan pertengahan.

Siri Forerunner 955 Solar dan Forerunner 255 dijangka akan mendapat sambutan hangat pengguna kerana kedua-dua siri dibangunkan untuk mengoptimumkan latihan mereka. Kami mahu mencipta jam tangan pintar GPS yang memenuhi keperluan pelari dan atlet untuk membantu mereka memanfaatkan sepenuhnya latihan mereka,” kata Scoppen Lin, Penolong Pengurus Besar Garmin Asia.

Spesifikasi Forerunner 955 Solar

Seperti namanya, Forerunner 955 Solar dilengkapi dengan kanta pengecas solar Power Glass. Ini adalah jam tangan pintar GPS pertama yang  menyokong pengecasan solar. Dalam mod jam tangan pintar, peranti ini mempunyai hayat bateri selama 20 hari manakala mod GPS suria boleh bertahan sehingga 49 jam.

Forerunner 955 Solar hadir dengan ciri baharu, termasuk status kebolehubahan kadar denyutan jantung (HRV), skor kesediaan latihan, Kuasa Larian dan Widget Perlumbaan untuk membantu atlet bersedia dengan lebih baik untuk perlumbaan yang akan datang.

Jam tangan pintar ini juga dilengkapi dengan alatan latihan daripada Firstbeat Analytics, seperti VO2 max, beban latihan, keadaan prestasi, kesan latihan dan banyak lagi. Untuk mengetahui jumlah kuasa yang digunakan semasa larian, pengguna boleh melihat metrik melalui kuasa larian Asli.

Bukan sahaja untuk larian, atlet juga boleh menjejaki dinamik berbasikal, seperti kedudukan duduk/berdiri, fasa kuasa dan mengimbangi tengah platform apabila menggunakan Garmin Power Meter yang serasi. Walau bagaimanapun, sila ambil perhatian bahawa ini dijual secara berasingan. Forerunner 955 Solar juga boleh menjejaki jarak, lejang, kepantasan, rekod peribadi dan banyak lagi.

Lihat Juga :   Lenovo secara rasmi melancarkan Lenovo IdeaPad Gaming 3 di MWC 2022

Spesifikasi Forerunner 255

Forerunner 255 mempunyai hayat bateri sehingga 14 hari dalam mod jam pintar dan 30 jam dalam mod GPS. Peranti ini mempunyai dua saiz sarung iaitu 41mm untuk Forerunner 255S dan Forerunner 255S Music dan 46mm untuk Forerunner 255 dan Forerunner 255 Music.

Varian Muzik jam tangan pintar ini boleh memuatkan sehingga 500 lagu pada jam tangan, termasuk senarai main daripada Spotify Premium. Peranti ini juga boleh disambungkan kepada fon kepala wayarles terus untuk akses mudah untuk pengguna, terutamanya atlet.

Mengenai ciri kecergasan dan kesihatan, Forerunner 255 juga dilengkapi dengan sokongan triatlon penuh, metrik latihan baharu dan ciri lain yang dipertingkatkan.

Harga

Forerunner 955 Solar berharga RM 2970, manakala Forerunner 255 & 255S Music berharga RM 1,730

Anda boleh semak harga terkini di Shopee atau Lazada

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!