Geely sedia melancarkan kereta elektrik Panda dengan reka bentuk yang comel

Geely EV Car

Geely ialah salah satu pengeluar automotif terkemuka di China. Syarikat ini akan melancarkan kereta elektrik Panda untuk bersaing dengan Wuling.

Pengeluar kereta China Geely akan melancarkan kenderaan elektrik Panda yang comel ke pasarannya. Panda akan debut di bawah jenama Geometry dari Geely dan baru-baru ini gambarnya telah dikeluarkan.

Kenderaan elektrik baharu itu mempunyai perkadaran yang sama dengan Wuling Hongguang Mini, yang sudah pun menjadi kenderaan elektrik terlaris di China. Gambar kenderaan elektrik Panda yang dikeluarkan oleh Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat China.

Geely Panda terbaharu ialah 120.6 inci panjang dan 59.9 inci lebar. Dengan jarak roda 79.3 inci, Panda adalah 79.3 inci tinggi. Tiada gril hadapan tradisional pada kereta elektrik ini, tetapi ia mempunyai sepasang lampu bulat.

Panda mempunyai roda empat jejari dan merupakan kenderaan dua pintu, seperti pesaingnya, Wuling Hongguang Mini. Terdapat tiang E bersama tingkap sisi hitam. Terdapat ciri-ciri lain yang menyerlah seperti sepasang lampu belakang segi empat sama, lampu ketiga pada kaca belakang, dan bahagian hitam bampar belakang.

Melaporkan daripada Gizmochina (22/11), Geely Panda berkemungkinan akan dikuasakan oleh motor elektrik 30 kW dan akan didatangkan dengan bateri litium-ion yang dikeluarkan oleh Gotion Hi-Tech. Terdapat banyak butiran teknikal dari Geely yang belum didedahkan. Geely tidak menyebut kelajuan dan julat tertinggi Panda, tetapi ia dijangka setanding dengan Wuling Hongguang Mini. Maklumat harga dan tarikh keluaran untuk Geely Panda tidak diketahui pada masa ini.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!