Gmail’ ‘Help me write’ boleh membantu anda menulis email

Acara I/O Google berlangsung hari ini dan telah mengumumkan sejumlah item yang akan hadir ke public. Salah satu pendedahan pertama dari acara tersebut adalah ciri untuk Gmail yang akan membantu Anda menulis email.

Sepanjang seminar Google ini, syarikat tersebut mendedahkan ciri baru yang berasaskan AI yang datang ke Gmail. ciri itu disebut “Help me write“. Seperti namanya, ciri ini dirancang untuk membantu pengguna menulis email.

Sebuah contoh ditunjukkan bagi menerangkan bagaimana ciri tersebut akan berfungsi. Menurut presentation dalam seminar tersebut,apa bila kita klik pada ikon pensil untuk membalas sesuatu email, pengguna akan dapat memasukkan ‘prompt’ bagi menjawab email tersebut.

Demo menunjukkan pengguna membalas syarikat penerbangan, meminta refund penuh. Pengguna telah memasukan arahan pada prompt  seperti ini : “ask for a full refund for this canceled flight”, ciri tersebut menghasilkan draf penuh yang menarik dari butiran daripada e-mel syarikat penerbangan itu.

Help Me Write Gmail

Selain itu, fitur ini akan menyertakan opsi “Perbaiki”. Fungsi penyempurnaan ini memungkinkan pengguna untuk menyesuaikan susunan

Selain itu, ciri ini akan menyertakan pilihan “Refine”. Fungsi refine ini membolehkan pengguna melaraskan perkataan mesej. Pilihan-pilihan termasuk memformalkan, menghuraikan, memendekkan, dan I’m Feeling Lucky.

Menurut Google, ciri itu akan dilancarkan sebagai sebahagian daripada kemas kini Workspacenya.

About Author

Lihat Juga :   Touch n' Go memperkenalkan ParkInsure: insurans tempat letak kereta luar jalan yang pertama.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *