Google Assistant Akan Datang Mampu TurnOff Telefon Anda

google assistant

Google Assistant dapat melakukan banyak perkara di Telefon Android. Dan tidak lama lagi, nampaknya akan ada kemampuan baru yang ditambahkan ke dalam senarai perkara yang dapat dilakukannya. Dan ini ianya dapat mematikan (turnoff) telefon anda.

Keupayaan ini akan menjadi sebahagian daripada ciri Android 12. Versi OS mudah alih yang akan datang akan menambahkan kemampuan untuk memanggil Google Assistant dengan menekan lama butang kuasa. Tetapi ini adalah tindakan yang sama yang biasanya anda gunakan untuk mematikan telefon. Oleh itu, pilihan untuk melakukannya diberikan kepada pembantu maya kerana mengambil alih perintah menahan butang kuasa.

google assistant

Sebagai alternatif, cara lain untuk mematikan telefon yang menjalankan Android 12 adalah dengan menekan butang kuasa dan butang Naikkan Volume serentak. Yang mana-mana kaedah ini menyebabkan kita banyak terambik screenshot secara tidak disengajakan.

9to5Google melaporkan bahawa ciri pembantu ini terdapat dalam kod versi beta aplikasi Carian Google. Walaupun kombo power dan volume untuk mematikan telefon mungkin masih boleh digunakan. Sekurang-kurangnya anda ada pilihan lain untuk mematikan telefon adnroid anda. Ciri dalam Android 12 adalah Beta 1.

(Sumber: 9to5Google)

Lihat Juga :   Android 11 akan menawarkan ciri Wireless Android Auto

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!