Google Meet : Premium Video Meeting Sekarang Percuma Untuk Semua

Sebilangan besar daripada kita tidak akan kembali bekerja di pejabat kita dalam masa terdekat dan kita memerlukan alat komunikasi kerja jarak jauh. Terdaapat banyak produk di pasaran Zoom, webex, skype dan sebagainya. Tapi ianya semua berbayar. Sekarang anda mempunyai penyelesaian perjumpaan mesyuarat yang selamat iaitu dengan Google Meet.

Berita baik untuk kita semua, Google Meet telah diumumkan percuma untuk semua bermula may 2020. Sekarang anda boleh menggunakan Premium Video Meeeting dengan percuma.

google meet free

Singkirkan Zoom, Skype, Facebook Room, dan apa sahaja platform persidangan video lain yang akan anda fikirkan, Google secara rasmi melangkah ke arena dengan Google Meet. Untuk menjadi jelas, Google Meet bukanlah perkara baru, ini adalah platform perjumpaan video kelas perniagaan yang, seperti yang telah diumumkan syarikat, kini percuma untuk semua orang. Bulan lalu, Google menjadikan Meet secara percuma untuk semua pelanggan G Suite dan G Suite Enterprise.

Tidakkah Google mempunyai Hangouts?

Google Meet adalah seperti saudara perniagaan Google Hangout dan mempunyai sejumlah ciri yang direka untuk menyenangkan ‘business customer’, termasuk kemampuan untuk menyokong 250 peserta (anda dapat melihat grid 16 sekaligus) dan ribuan penonton siaran langsung.

Anda tidak perlukan Zoom lagi: Google Meet dipenuhi dengan ciri keselamatan, termasuk tidak membenarkan anonymous users, encrypting video chats in transit, tidak ada plugins (ia berfungsi dalam penyemak imbas anda), dan banyak kawalan hos yang anda mahukan, seperti kemampuan membisukan peserta atau menolak masuk ke mesyuarat.

Bolehkah anda mempercayai mereka?

Google menjanjikan bahawa data Meet tidak dijual kepada pengiklan atau diberikan kepada pihak ketiga.

Cara anda mendapatkannya:

Walaupun platformnya kini percuma, Google menghendaki anda memiliki akaun Google, yang dapat anda buat dengan e-mel dari perkhidmatan lain, untuk menggunakan Google Meet. Google juga mengatakan bahawa perkhidmatan tersebut tidak akan tersedia untuk semua sekaligus dan anda mungkin, setelah membuat akaun itu, harus menunggu jemputan.

Lihat Juga :   Macam Mana cara menukar background dalam TikTok?

Boleh layari : https://meet.google.com/

Perniagaan dengan harga murah:

Walaupun versi percuma biasanya akan membatasi perjumpaan video hingga satu jam, Google melonggarkan had tersebut hingga 30 September. Selama waktu itu, pengguna percuma juga akan mendapat akses ke beberapa alat kelas perniagaan yang biasanya disediakan untuk pelanggan G Suite, termasuk nombor panggilan ke nombor telefon dan rakaman mesyuarat. Semua mesyuarat Google Meet akan menyokong live caption, yang bermaksud anda akan dapat membaca apa yang dikatakan oleh semua orang dalam real time.

Intinya:

Terima kasih kepada pandemi COVID-19, ocial distancing, and stay-at-home rules, work from home telah meningkatkan keperluan penggunaan online meeting sejak bulan Mac. Walaupun beberapa tempat melonggarkan peraturan penjarkan sosial, berjuta-juta orang masih boleh memilih untuk bekerja di rumah. Platform persidangan video percuma, selamat, dan mudah digunakan akan menjadi lebih penting bagi pekerja pejabat rumah dalam beberapa bulan akan datang.

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: