Google Menggunakan Upside Down Cake Android 14

upside down cake android 14

Google tidak mengumumkan bila Android 13 akan dilancarkan, tetapi kebocoran nama untuk OS seterusnya syarikat itu telah tersebar di internet.

Seperti yang diketahui, Google sering menggunakan pelbagai nama untuk kek, gula-gula atau pencuci mulut untuk OS Android mereka.

Walau bagaimanapun, nama pencuci mulut ini hanya digunakan secara dalaman dalam syarikat. Untuk versi global, Google memilih untuk menggunakan nombor siri, seperti Android 10, Android 11, Android 12 dan sebagainya.

Kemudian bagaimana pula dengan Android 14, apakah nama makanan atau kek yang akan digunakan untuk OS baharu gergasi enjin carian itu?

Memetik Gizchina, Selasa (26/4/2022), Google mendedahkan nama kod rasmi untuk Android 14 ialah Upside Down Cake dan akan tersedia pada tahun 2023.

Upside Down Cake itu sendiri adalah kek yang dibakar dengan adunan menutup susunan buah-buahan (seperti nenas), dan dihidangkan dengan bahagian buah menghadap ke atas.

Dikatakan nama Upside Down Cake untuk Android 14 dikenali melalui kod Android Open Source Project (AOSP).

Walaupun masih terlalu awal untuk bercakap tentang Android 14, ini boleh menjadi maklumat yang jelas bahawa Google kini telah memulakan pembangunan untuk OS terbaharunya.

Sebelum ini, Google menggunakan kek Tiramisu untuk Android 13 dan Android 12 yang dipanggil Snow Cone.

About Author

Lihat Juga :   Apple mengeluarkan kemas kini iOS 15.5, versi terkini sistem pengendalian iPhone

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!