Google Pixel Watch disertakan dengan Wear OS 3 yang dinaik taraf

Google Pixel Watch

Google akhirnya secara rasmi mengumumkan smartwatch yang mereka bangunkan sendiri dipanggil Pixel Watch. Peranti boleh pakai ini datang selepas beberapa minggu kebelakangan ini dilaporkan mula beredar di internet. Syarikat itu menyatakan bahawa Pixel Watch akan tiba di pasaran pada musim gugur ini, bersama-sama dengan telefon Pixel 7.

Memandangkan beberapa butiran tentang peranti ini telah pun didedahkan sebelum pelancarannya, jadi paparan reka bentuk tidaklah terlalu mengejutkan. Jam pintar Pixel Watch menampilkan reka bentuk bulat, dilengkapi dengan mahkota sentuhan dan butang sisi.

Melaporkan dari Gizmochina (12/5), produk ini diperbuat daripada keluli tahan karat kitar semula dan tali yang boleh ditukar ganti. Google telah melengkapkan Pixel Watch dengan sistem pengendalian Wear OS 3 yang dinaik taraf yang mendakwa menawarkan penambahbaikan dalam beberapa aspek. Terdapat pilihan Pixel Watch mudah alih untuk pengguna yang lebih berminat dengan sambungan kendiri.

Pixel Watch didatangkan dengan apl Google tradisional serta Integrasi Fitbit seperti yang telah dikhabarkan. Apps Google ini termasuk Google Map, Assistant, Wallet dan Google Home. SOS Kecemasan juga ditampilkan pada Wear OS baharu. Ini bermakna Pixel Watch boleh digunakan untuk menghubungi rakan atau perkhidmatan kecemasan apabila pengguna menghadapi masalah. Integrasi Fitbit menyediakan maklumat tentang beberapa ciri kesihatan dan kecergasan yang dipantau peranti.

Google telah menegaskan bahawa integrasi Fitbit dengan Pixel Watch akan terus berkembang melepasi tahap semasanya. Penyepaduan ini akan melampaui menyesuaikan muka jam untuk pengalaman pengguna yang lebih menarik.

Pengguna akan dapat menyegerakkan data mereka dengan akaun Fitbit. Ini bermakna data juga boleh dilihat melalui aplikasi Fitbit dan di internet. Menurut Google, Pixel Watch mempunyai algoritma terkini Fitbit untuk pengesanan kesihatan dan kecergasan. Walau bagaimanapun, Google mengatakan bahawa privasi data akan berada pada tahap tertinggi. Data Fitbit dan Google akan kekal peribadi dan berasingan, sejajar dengan komitmen Google sebelum ini.

Lihat Juga :   Apple iPhone 14 di datangkan dengan potongan berbentuk pil menempatkan kamera menghadap hadapan

Google masih belum mendedahkan harga Pixel Watch. Namun, dikatakan peranti ini akan menjadi peranti premium dan akan dijual pada harga yang kompetitif. Pixel Watch serasi dengan peranti yang menjalankan Android 8.0 dan ke atas dan tidak serasi dengan iPhone.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!