Guna Brave Browser untuk Mendapatkan Cryptocurrency Percuma

brave browser

Anda pasti sudah sentiasa menggunakan browser, jadi mengapa tidak menggunakan Brave browser, kerana ada boleh memperolehi cryptocurrency juga ketika menggunakannya. 

Sebagai pengguna Brave browser, anda dapat memperoleh pendapatan dalam bentuk BAT (Basic Attention Token) dengan hanya memilih untuk melihat iklan. BAT adalah cryptocurrency Brave sendiri, dan pengguna dapat memperolehnya apabila mereka memilih untuk melihat iklan tanpa nama dan menjaga privasi.

Perkhidmatan ini benar-benar option, dan iklan disajikan kepada pengguna dalam bentuk pemberitahuan push dan bukannya paparan di halaman. BAT yang diperoleh dengan cara ini adalah kedai di dompet yang dibina di dalam penyemak imbas, dan boleh diperdagangkan untuk mata wang kripto atau mata wang fiat lain.

 

Di mana untuk Download Brave browser


Brave berdasarkan Chromium, seperti penyemak imbas lain. Ia menyokong sambungan yang serupa dan senang dimuat turun di Windows dan Mac. Pengguna juga boleh memuat turun Brave pada peranti Android mereka untuk melayari pantas.

Mengapa Menggunakan Brave Browser?


Beberapa faedah menggunakan browser Brave termasuk:

Browser yang Pantas: Tanpa iklan dan pop timbul, masa memuat halaman dipercepat, memberikan pengguna pengalaman melayari yang lebih pantas

Ad Block : Brave bebas iklan dan membolehkan pengguna meggunakan browser dengan lancar tanpa iklan di skrin mereka.
High Privacy: Brave tidak mengumpulkan dan menyimpan maklumat browser dan peribadi, lebih banyak privasi.
Boleh buat Duit: Anda boleh memilih untuk melihat iklan untuk mendapatkan ganjaran dan dibayar. Anda juga boleh menjana pendapatan dengan referring orang lain.
Lebih Selamat: Brave meningkatkan laman web secara automatik dengan HTTP untuk mendapatkan HTTPS.
Sepenuhnya Percuma: Brave browser adalah percuma, dan sesiapa sahaja boleh menggunakannya.
Buat Playlists on iOS: Brave browser dapat digunakan untuk membuat playlist muzik dan video kegemaran anda di iOS.

Lihat Juga :   Selepas bertahun-tahun, Microsoft Bing akhirnya mencapai 100 juta pengguna harian

Cara Memperoleh Brave Rewards

Terdapat empat cara anda boleh memperoleh ganjaran semasa menggunakan Brave browser

1. Dapatkan BAT dengan Menonton Iklan
Selepas memuat turun Brave browser, enable kan Iklan Brave. Anda boleh mula memperoleh BAT untuk menonton iklan dan melayari laman web. Caranya adalah :

  • Buka Brave browser di komputer anda dan klik pada Logo Segitiga BAT di sudut kanan atas skrin.
  • Enable kan  Ganjaran dan Iklan. Sekarang klik pada Tetapan Ganjaran. Di bawah Iklan, klik pada butang tetapan tepat di sebelah suis enable/disable.
  • Pilih jumlah maksimum iklan per jam (anda boleh memilih antara satu hingga lima iklan setiap jam). Anda akan menerima iklan pemberitahuan push mengikut tetapan pilihan anda.

Pada masa ini, satu BAT kira-kira AS $ 0.70, dan sekitar 1.5 bilion BAT beredar di seluruh dunia.

Catatan: Anda dapat memilih untuk mengklik pada pop-up yang membuka tab baru yang menampilkan kandungan iklan. Walaupun melihat pemberitahuan untuk iklan membantu anda memperoleh BAT.

2. Dapatkan BAT dengan Install Brave

Pengguna baru dapat memperoleh BAT bernilai $ 5 dengan hanya memasang dan menggunakan browser selama 30 hari. Di samping itu, anda juga boleh mendapat geran rawak bernilai 25-40 BAT setiap bulan. Ini adalah cara termudah untuk mendapatkan sejumlah wang kripto pada browser brave.

 

3. Dapatkan Ganjaran Brave sebagai Pencipta Kandungan

Anda boleh menyertai Brave Rewards Program untuk pencipta sekiranya anda seorang podcaster, band, blogger, YouTuber. Program ini membolehkan pengguna menghantar tips BAT terus ke laman web mana pun. Pengikut anda boleh membuat sumbangan secara automatik dan menetapkan bayaran bulanan untuk menyokong laman web atau channel anda. 

Lihat Juga :   5 Laman Web untuk Hantar Fail Besar Online

Untuk mula menjana pendapatan, pertama, anda harus menambahkan laman web anda ke Brave Rewards. Anda boleh menambahkan saluran dengan menuju ke Brave Creator.

Setelah didaftarkan, pengguna dapat menambahkan laman web atau saluran mereka dengan mengklik butang + untuk menambahkan saluran. Setelah laman web ini disahkan, anda boleh mula menerima sumbangan BAT dari pengguna Berani lain.

 

4. Refer & Dapatkan BAT sehingga $ 7.5

Semasa pengguna baru mendaftar untuk Brave Creator, mereka juga diberikan pautan rujukan/refering. Dengan menggunakan pautan ini untuk mengajak rakan memuat turun Brave, anda boleh memperoleh BAT bernilai $ 1 hingga $ 7.5. Jumlah ini bergantung pada negara anda, tetapi layak untuk setiap rujukan yang anda berikan.

Untuk mendapatkan pautan rujukan Brave, muat turun Brave dan jadilah pencipta. Sebagai pencipta kandungan yang disahkan, anda akan menerima pautan rujukan di dalam papan pemuka Pencipta.

Anda hanya perlu menyalin pautan dan mula membaginya dengan pengikut anda. Tidak lama lagi, anda akan menerima ganjaran BAT secara langsung di dompet Uphold anda. Anda boleh menariknya atau menukarnya menjadi Bitcoin.

 

Cara Pengeluaran Token BAT


Sekiranya anda ingin mengeluarkan BAT, anda perlu mendaftar dengan Uphold. Dari sini, anda boleh menukar BAT dengan Bitcoin atau cryptocurrency lain. Anda juga boleh menukar ke mata wang tempatan seperti USD atau EUR untuk memasukkannya ke dalam akaun bank anda.

Anda perlu membuat akaun di Uphold, dan mengesahkan identiti anda dengan ID foto yang sesuai. Sekiranya anda ingin menguangkan BAT anda, anda harus menambahkan butiran akaun bank anda. Untuk mengeluarkan BAT dari dompet Brave, pergi ke Rewards Settings. Klik pada Withdraw Funds dan anda akan diarahkan ke akaun Uphold anda. Anda boleh menggunakan akaun ini untuk transfer, withdraw, dan exchange BAT ke cryptocurrency lain yang anda mahukan

Lihat Juga :   Starlink Mungkin Ada Di Malaysia Tahun 2023

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!