Honda HR-V RS Dengan Teknologi e:HEV Akan Datang Secara Rasmi Ke Malaysia Pada Q3 2022

Honda HR-V RS With e:HEV Technology

Honda Malaysia minggu ini telah mengesahkan rancangannya untuk melancarkan Honda HR-V baru hujung tahun ini. Malaysia pada asasnya adalah pasaran Asia Tenggara keempat yang melancarkan model baharu selepas Thailand, Indonesia dan Filipina.

Antara varian yang akan tersedia di pasaran Malaysia adalah HR-V RS yang merupakan keluaran HR-V pertama yang menampilkan teknologi hibrid e:HEV di Malaysia. Malah, model itu akan membawa rangkaian kuasa Multi-Mode Drive (i-MMD) pintar yang sama daripada City RS dan City Hatchback RS terbaharu walaupun dengan output kuasa yang berbeza sedikit.

Bekerja bersama-sama bersama enjin 1.5L DOHC i-VTEC dan E-CVT, Honda menyatakan bahawa rangkaian kuasa i-MMD dalam HR-V RS baharu mampu memberikan kuasa maksimum 131PS serta tork maksimum 253Nm. Sebagai perbandingan, output kuasa maksimum City RS dan City RS Hatchback ialah 109PS walaupun angka tork mereka adalah sama.

Sementara itu, Honda Malaysia juga mengesahkan bahawa varian petrol HR-V akan disediakan di sini juga tidak seperti di Thailand di mana ia hanya tersedia dengan rangkaian kuasa hibrid pada masa ini. Walaupun syarikat itu hanya akan melancarkan HR-V pada Q3 tahun ini dan tidak memberikan sebarang harga untuk SUV itu, pelanggan sudah boleh menempahnya dengan segera melalui laman web pra-tempahan Honda Malaysia, aplikasi HondaTouch, dan kegemaran mereka. pengedar sah.

About Author

Lihat Juga :   Kucing comel yang kelihatan sama dengan Puss in Boots

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!