Honor 9X Malaysia: Apa yang anda perlu tahu

harga honor 9x malaysia

Honor 9X

honor malaysia store

Honor 9X akhirnya sampai di Malaysia. Honor 9x adalah telefon pintar mid-range  yang mempunyai ciri seperti triple-kamera dan kamera selfie pop-up.  walaupun menghadapi sekatan Amerika Syarikat, mid-range phone baru ini, datang dengan aplikasi dan perkhidmatan Google.

The Honor 9X malaysia secara rasmi dijual pada harga RM999 dan ia akan dibuka untuk pre-order mulai 22 November di HiHonor.com dan kedai rasmi di Lazada. Peranti ini akan dijual di gedung rasmi Honour di HiHonor.com, Lazada dan Shopee pada 28 November. Ianya juga  boleh didapati di Honor Experiance Store di seluruh negara mulai 29 November 2019. Ianya datang dalam 2 pilihan warna – Sapphire Blue and Midnight Black.

harga honor 9x malaysia honor 9x malaysia price

Dalam tempoh pre-order di antara 22-27 November, anda boleh mendapatkan Hadiah Honor Band 5 Sport dan kotak hadiah atau menambah RM0.99 untuk menerima fon kepala Honor Sport Pro.

Dari 28 November dan seterusnya, anda boleh mendapatkan Hadiah Honor Band 5 Sport + dengan setiap pembelian. Anda juga mempunyai pilihan untuk membeli fon kepala Honor Sport Pro dengan harga RM199, dan tawaran ini sah sehingga 1 Disember 2019.

Hasil Semakan Honor 9X Malaysia

Honor 9X Malaysia mempunyai 6.59 “paparan Full HD + yang tidak mempunyai lubang atau punch-lubang di atas. Tidak seperti versi China, ia berjalan menggunakan processor Kirin 710F dan bukannya Kirin 810.

Peranti ini ditawarkan dengan RAM 6GB dan 128GB UFS 2.1 storage, dan saiz ini  boleh ditambah menggunakan kad microSD.

Untuk mengambil gambar, kamera depan datang dengan 16MP piksel manakala belakang merupakan kamera utama 48MP, penembak ultra-lebar (ultra-wide-angle shooter) 8MP dan 2MP depth camera.

Honor 9X Malaysia ini datang dengan bateri 4,000mAh dan menggunakan USB-C. Daripada sensor cap jari yang dipasang sebelah sisi, Honor 9X untuk pasaran Malaysia datang dengan sensor cap jari yang dipasang di belakang.

Lihat Juga :   Apple mempatenkan skrin iPhone & iPad yang boleh mengecas AirPods

 

honor 9x malaysia prebook 

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: