Huawei Watch 3 Series dengan HarmonyOS 2 Akan Datang ke Malaysia Julai ini: Harga bermula dari RM 1,699

Minggu lalu Huawei telah melancarkan jam pintar baru ini ke dunia dan ianya telah pun telah tersedia untuk pengguna di Malaysia. Ianya bermula dengan pra-pesanan (pre-order) mulai Sabtu, 25 Jun lepas, Huawei Watch 3 dan Watch 3 Pro adalah produk berasaskan HarmonyOS 2 terbaru yang akan dilancarkan di pasaran selepas MatePad Pro 2021.

Kedua-dua model mempunyai banyak ciri persamaan termasuk touch screen AMOLED 1,43 inci dengan resolusi 466 x 466, RAM 2GB, internal storage 16GB, optical heart rate sensor, blood oxygen (SpO2) sensor, skin temperature detector, dan water resistance rating 5ATM. Terdapat juga 30 wajah jam tangan yang terpasang di dalamnya dan pengguna juga dapat memperoleh wajah baru dari Huawei Watch Face Store atau membuat wajah animasi mereka sendiri menggunakan video dari telefon mereka.

Selain itu, jam tangan pintar yang dilengkapi dengan eSIM ini juga dapat mengesan lebih daripada 100 mod sukan di samping metrik kecergasan yang biasa seperti jumlah langkah, kalori yang dibakar, kualiti tidur, dan tahap tekanan. Kedua-dua Watch 3 dan Watch 3 Pro telah dilengkapi dengan keupayaan pengesanan jatuh dan mod SOS kecemasan yang akan segera memberi amaran kepada contact yang ditentukan bersama dengan perkhidmatan kecemasan.

Secara semula jadi, terdapat beberapa ciri dalam Watch 3 dan Watch 3 Pro yang hanya dapat digunakan dengan device Huawei yang lain. Antaranya ialah sokongan untuk MeeTime, playlist synchronisation, dan Celia sementara pengguna boleh memuat turun aplikasi untuk kedua-dua jam tangan dari Huawei AppGallery store pada peranti.

Walau bagaimanapun, kedua-dua jam tangan dibina dari pelbagai jenis bahan kerana Watch 3 dilengkapi dengan badan keluli tahan karat tetapi Huawei Watch 3 Pro menampilkan badan titanium sebagai gantinya. Selain itu, Watch 3 dilengkapi dengan bateri 450mAh berbanding dengan Watch 3 Pro yang mempunyai bateri berkapasiti lebih besar pada 790mAh.
Tidak mengejutkan, ini menyebabkan perbezaan antara daya tahan bateri mereka kerana Watch 3 dapat bertahan hingga 3 hari sementara Watch 3 Pro dapat didorong lebih jauh hingga 5 hari. Sudah tentu, harganya juga berbeza masing-masing pada harga RM 1,699 dan RM 2,199.

Lihat Juga :   Apple akan melancarkan beberapa produk Termasuk Mac Pro M1X pada 18 Oktober 2021

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, Huawei Watch 3 dan Watch 3 Pro tersedia untuk pra-pesanan mulai dari 25 Jun hingga 6 Julai di Huawei Store Online, Lazada, Shopee, dan Senheng. Pengguna awal akan diberikan Huawei FreeBuds 3 dan tali jam nilon tambahan sebagai pesanan percuma.

(Sumber: lowyat.net, Huawei Malaysia, )

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!