iCareFone: Pindah WhatsApp dari Android ke iOS

pindah whatsapp android iphone

Sebagai penulis teknologi, saya sering bertukar antara Android dan iPhone. Walaupun sekarang mudah untuk memindahkan fail dan akaun, WhatsApp adalah salah satu benda yang agak leceh ketika kita membuat pertukaran antara Android dan iOS.

Secara peribadi, saya telah mencari apps yang membolehkan saya memindahkan chatting whatsapp dari Android ke iPhone saya. Salah satu aplikasi yang saya cuba adalah iCareFone.

Apakah iCareFone?


Memindahkan chat WhatsApp antara iOS dan Android selalu menjadi tugas yang sangat mustahak. Walaupun terdapat banyak aplikasi yang tersedia, kebanyakannya adalah sangat mahal atau tidak bebrapa berkesan.

Aplikasi iCareFone Transfer Tenorshare yang dilancarkan baru-baru ini ialah aplikasi yang menarik yang menjadikan pemindahan chat WhatsApp daripada Android ke iPhone dan Android ke Android menjadi lebih mudah. Hanya sambungkan Android dan iPhone anda menggunakan kabel OTG dan ikut arahan apps tersebut. Chat WhatsApp anda akan dipindahkan dengan lancar oleh aplikasi.

 

Gambaran Keseluruhan Ciri iCareFone

Dengan ukuran saiz lebih kurang 10 MB, aplikasi iCareFone Transfer memberikan hasil yang sangat baik. Beberapa ciri menonjol yang ditawarkan oleh aplikasi ini adalah:

  • Pindahkan data tanpa komputer dengan bantuan kabel OTG.
  • Menyokong pemindahan data antara Android dan iPhone.
  • Menyokong pemindahan data antara Android dan Android juga.
  • Menyokong pemindahan pelbagai jenis data, seperti teks, video, imej, audio, dokumen dan emoji.
  • Juga berfungsi untuk Perniagaan WhatsApp.
  • Tiada maklumat peribadi dikumpul.

Compatibility

Aplikasi iCareFone Transfer serasi dengan semua telefon Android (Samsung, LG, Motorola, Sony, Xiaomi, Oppo, dll.). Satu-satunya keperluan ialah telefon harus menjalankan Android 5.1 atau lebih baru. Begitu juga, iPhone harus mempunyai iOS 10 atau lebih baru. Aplikasi ini sentiasa menambahkan sokongan untuk sistem operasi yang lebih baru, jadi tidak ada kebimbangan di sana.

Lihat Juga :   3 Laman Web Terbaik untuk Remove Background dari Gambar

Ia juga menyokong pelbagai bahasa: Inggeris, Rusia, Jerman, Perancis, Itali, Portugis, Sepanyol, Jepun, Arab, Korea, Cina Ringkas dan Cina Tradisional.

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: