Ini adalah cara untuk memastikan rumah anda sejuk tanpa penghawa dingin, ! Idea ini adalah sangat bijak!

Ini adalah cara untuk memastikan rumah anda sejuk tanpa penghawa

 

Adakah rumah anda kadangkala tidak selesa dan juga panas?


Semasa musim panas ini, ia bukan sahaja menjadi panas di luar; dalam rumah mungkin lebih panas jika sentiasa tertutup. Rumah yang terlindung dengan baik mungkin tidak terlalu teruk, tetapi apakah yang perlu anda lakukan jika rumah anda benar-benar bertukar panas dan menjadi sauna?

Jika anda tidak boleh tidur kerana panas, anda akan cuba apa sahaja untuk menyejukkan badan. Nasib baik, kami telah menemui helah yang mudah dan ia benar-benar berkesan dan menjimatkan! Cukup buat penghawa dingin anda sendiri dengan kipas.

kipas

Satu-satunya perkara yang anda perlukan untuk ini ialah kipas dan dua botol dan ais. Kipas adalah item yang majoriti orang memilikinya kerana harganya yang agak murah. 

Untuk menjadikan kipas anda lebih berkesan, anda boleh membuat penyaman udara anda sendiri menggunakan kipas dan dua botol air beku.

Kipas dan air beku

Anda boleh membuat unit penyaman udara dengan mudah daripada kipas anda. Isikan dua botol besar dengan air dan masukkan ke dalam peti sejuk sehingga air beku sepenuhnya. Kemudian, letakkan botol di atas lantai (atau di atas meja jika anda mempunyai kipas berdiri) di atas tuala yang dilipat. Letakkan kipas di belakang botol. Dengan cara ini, kipas akan meniup udara yang sangat sejuk, yang dihasilkan oleh ais dalam botol, di sekitar rumah anda. Ini akan membolehkan suhu benar-benar turun. 

Atau anda juga boleh membuat dengan memasang botol ais dibelakang kipas, sama seperti yang ditunjukkan di dalam video ini. 

Lihat Juga :   Pil Rawatan COVID-19 Paxlovid Tiba Di Malaysia

Kami akan mencuba ini sebelum tidur malam ini! Pernahkah anda mendengar petua hebat ini sebelum ini?

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!