Inilah Cara Anda Boleh Semak Status Pendaftaran Pemilih Anda Menjelang PRU15

myspr daftar, spr daftar online, semakan pendaftaran undi automatik, semak tempat mengundi, tukar tempat mengundi, daftar mengundi, kemaskini spr, spr online,

 

Tarikh PRU15 telah pun diumumkan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), kini mungkin masa yang sesuai untuk menyemak sama ada nama anda adalah sebahagian daripada daftar pemilih. Ini khas untuk pengundi muda di luar sana yang ramai akan menjadi pengundi kali pertama pada PRU15 akan datang selepas umur minimum mengundi baru 18 tahun dan pendaftaran pemilih automatik dikuatkuasakan secara rasmi Disember lalu. Nasib baik, anda tidak perlu melawat pejabat SPR secara fizikal untuk menyemak status pengundi anda hari ini kerana anda sudah boleh melakukannya secara dalam talian melalui laman web MySPR Semak.

Di halaman utama laman web, pilih Semakan Daftar Pemilih dan kemudian masukkan nombor MyKad anda serta kod captcha yang dipaparkan pada skrin. Hasil carian kemudiannya akan memaparkan butiran peribadi anda bersama-sama dengan maklumat mengenai lokasi mengundi anda seperti zon DUN & parlimen yang ditetapkan, lokaliti dan daerah mengundi.

myspr semak

Sementara itu, anda juga boleh menggunakan aplikasi mudah alih MySPR Semak yang tersedia untuk kedua-dua peranti Android dan iOS. Apl ini berfungsi dengan cara yang sama seperti rakan webnya kerana anda hanya perlu memasukkan nombor kad pengenalan anda dan maklumat pengundi anda akan dipaparkan oleh apps.

myspr semak apps

About Author

Lihat Juga :   44 Orang Cedera Selepas 'Tsunami' Di Kolam Ombak di China

One thought on “Inilah Cara Anda Boleh Semak Status Pendaftaran Pemilih Anda Menjelang PRU15

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!