Instagram Secara Rasmi Memanjangkan Tempoh Video dalam Instagram Story kepada 60 Saat Tanpa Putus

Instagram Story kepada 60 Saat

Instagram mengesahkan mereka telah mengeluarkan secara meluas keupayaan memuat naik Stories dengan masa yang lebih lama iaitu 60 saat.

Dengan kemas kini ini, pengguna Instagram boleh memuat naik kandungan Stories 60 saat tanpa perlu membahagikannya kepada beberapa bahagian.

“Kami sentiasa mencari cara untuk meningkatkan pengalaman Stories,” kata jurucakap Meta kepada Tech Crunch.

Kini, anda boleh memainkan dan mencipta Cerita berterusan sehingga 60 saat, dan bukannya dipotong secara automatik menjadi klip 15 saat,” tambah ibu bapa Facebook, WhatsApp dan Instagram itu.

Selain itu, keupayaan memuat naik Stories dengan masa yang lebih lama tanpa terputus, turut memberi pilihan kepada pengguna untuk memuat naik video berdurasi 60 saat iaitu melalui Stories atau Reels.

Instagram sendiri diketahui telah menguji Stories yang lebih panjang sejak 2021.

Dengan membenarkan kandungan video yang lebih panjang dikongsi dalam Stories, ini akan menjadikan pengalaman tontonan lebih lancar supaya pengguna tidak perlu mengalami banyak ketinggalan.

Kemas kini ini juga dianggap tidak mengejutkan, mengingatkan Ketua Instagram Adam Mosseri suatu ketika dahulu bahawa, pada tahun 2022, syarikat akan meningkatkan usaha untuk kandungan video.

Mosseri malah membayangkan bahawa Instagram akan menyatukan semua produk videonya di sekitar Reels dan terus membangunkan produk bentuk pendek.

Jun 2022 lalu, Instagram turut meningkatkan tempoh untuk Reels kepada 90 saat, daripada 60 saat sebelumnya.

Lihat Juga :   Macam Mana Nak Tahu, Siapa yang unfollow kita di Instagram?

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!