Ogos 1, 2021

IOS 15 terbaru dan watchOS 8 Beta Membolehkan Pengguna Install Software Update Walaupun dengan Baki Saiz Storage Yang Sedikit

Apple semalam mengeluarkan beta ketiga iOS 15 dan watchOS 8, dan walaupun terdapat banyak perubahan front-end, satu masalah di sebalik tabir yang dapat diselesaikan ialah pengguna kini dapat memasang kemas kini perisian ketika peranti mereka mempunyai baki storage simpanan yang sedikit.

Dalam nota pelancaran untuk beta iOS 15 dan watchOS 8 yang dikemas kini, Apple mengatakan bahawa kemas kini perisian kini boleh dimuat turun dan dipasang pada peranti walaupun masih ada simpanan baki 500MB.

Apple tidak memberikan konteks perubahan baru; namun, ia mungkin disasarkan kepada pengguna Apple Watch Series 3. yang lebih awal memiliki Apple Watch yang lebih tua kini harus menghadapi pengalaman yang tidak menyenangkan ketika mengemas kini peranti mereka ke versi yang lebih baru dari watchOS, termasuk menetapkan semula dan memperbaiki jam tangan mereka ke iPhone mereka kerana mempunyai baki saiz storage yang sedikit. Apple berhasrat untuk mengatasi masalah ini dan masalah lain dengan iOS 15‌ dan wwatchOS 8‌ pada musim gugur ini.

Beta ketiga ‌iOS 15‌ juga merangkumi banyak perubahan lain, termasuk penyempurnaan pada reka bentuk Safari yang kontroversial, dengan ruang alamat yang dipindahkan dan lain-lain lagi. 

(Melalui 9to5mac)

Macamamana my

Berpengalaman dan mempunyai minat mendalam di dalam Internet marketing, Web Development, internet & teknologi dan berkaitan gajet.

View all posts by Macamamana my →

Leave a Reply

%d bloggers like this: