iOS dan iPadOS 15.4, Plus macOS 12.3, Tersedia Sekarang

iOS and iPadOS 15.4, Plus macOS 12.3

Apple telah melancarkan iOS 15.4, iPadOS 15.4 dan macOS Monterey 12.3 untuk semua pengguna, membawa beberapa pembetulan bug dan ciri baharu pada perkakasan masing-masing.

Jika anda telah menunggu untuk memasang versi terkini iOS, iPadOS atau macOS, hari ini ialah hari nya. Anda kini boleh memasang iOS 15.4 dan iPadOS 15.4, bersama-sama dengan macOS 12.3 Monterey, untuk memberi diri anda pilihan emoji yang lebih mantap—antara tambahan lain.

Dengan macOS 12.3, pengguna biasa akan dapat menguji ciri Kawalan Universal yang digembar-gemburkan yang membolehkan anda mengawal banyak peranti Apple daripada satu sumber. Sesiapa sahaja yang menggunakan perkakasan dengan cip Silicon Apple juga akan mempunyai pilihan untuk menggunakan ‘dynamic head tracking’ dan ‘Audio Spatial’ apabila mendengar muzik mereka (pada AirPods yang sesuai sahaja).

Dari segi iPhone dan iPad, iOS 15.4 memperkenalkan keupayaan untuk menggunakan Face ID semasa memakai topeng (face mask), walaupun ia hanya berfungsi untuk iPhone 12 dan lebih baharu. Tiada menyebut Face ID dalam nota kemas kini untuk iPadOS, jadi ia mungkin bukan pilihan untuk pengguna tablet. Siri juga telah ditambahbaik sedikit, dengan pilihan suara baharu bersama-sama dengan keupayaan untuk memberitahu anda tarikh dan masa semasa di luar talian—sekurang-kurangnya, untuk peranti tertentu. Kemas kini juga menambah lebih 30 emoji baharu untuk ketiga-tiga jenis peranti.

Anda boleh memuat turun iOS 15.4, iPadOS 15.4 dan macOS 12.3 sekarang, terus daripada peranti pilihan anda.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!