Kamalangan di Jalan Syed Putra, Pemandu kereta ditahan

Seorang pemandu dari insiden kemalangan jalan raya di Jalan Syed Putra ditahan awal hari ini di Kuala Lumpur.

Ia telah dirakam pada kamera, dan video itu telah menjadi tular.

Lelaki berusia 26 tahun itu ditahan awal hari ini sekitar jam 3 petang, menurut Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Kuala Lumpur Asisten Komisioner Sarifudin Mohd Salleh.

“Pada 20 Ogos lalu kira-kira jam 9.19 pagi, pemandu kereta itu diperhatikan memandu secara melulu, beralih ke lorong tengah, dan kemudian membrek secara mengejut menyebabkan penunggang motosikal itu melanggarnya dari belakang.

Beliau mendakwa dalam satu kenyataan hari ini bahawa “dia dalam perjalanan dari pusat bandar menuju Mid Valley.”

Mengikut Seksyen 42(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, kes itu sedang disiasat.

Susulan kejadian itu, kamera pemuka merakam rakaman Huey Tze Lai yang disiarkan di Facebook semalam. Ia menunjukkan seorang penunggang motosikal berpakaian hitam cuba bercakap dengan pemandu kereta di sebelah kirinya sambil membuat isyarat bermusuhan dan sengaja memperlahankan kenderaan di sebelah kereta itu.

Selepas kira-kira sepuluh saat, kereta itu memecut laju dan tiba-tiba bertukar lorong, memotong motosikal di hadapannya dan meninggalkannya di belakangnya.

Kereta berwarna perak itu berhenti secara tiba-tiba di tengah jalan, menyebabkan penunggangnya tidak sempat untuk mengelak dan terus melanggar bahagian belakang kereta tersebut.

About Author

Lihat Juga :   MacBook Pro 13 M2 Akan Datang Ke Malaysia Pada Julai; Harga Bermula Dari RM5,699

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *