KTMB Memperkenalkan Tambahan ETS Dan Tren Ekspres Khas Ke Pantai Timur Untuk Aidilfitri

KTMB Memperkenalkan Tambahan ETS Dan Tren Ekspres Khas Ke Pantai Timur Untuk Aidilfitri

Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) mengumumkan perkhidmatan Tren Elektrik (ETS) tambahan akan disediakan kepada pengguna sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri tahun ini. Pada masa yang sama, ia turut memperkenalkan perkhidmatan kereta api khas untuk majlis itu, dikenali sebagai Ekspres Khas Keluarga Malaysia, yang akan meliputi lokasi pantai timur Malaysia.

Pengendali rel nasional itu berkata, sebanyak 4,368 dan 516 tiket telah disediakan masing-masing untuk tambahan ETS dan perkhidmatan kereta api khas. Tambahnya, inisiatif ini yang merupakan kerjasama antara KTMB dan kementerian pengangkutan bertujuan untuk menampung permintaan tinggi daripada pengguna terutama mereka yang merancang untuk pulang ke kampung halaman untuk musim perayaan akan datang.

Sepanjang 29 April hingga 2 Mei dan 6 Mei hingga 8 Mei, KTMB akan menyediakan dua tren tambahan ETS untuk perjalanan dari KL ke Padang Besar dan begitu juga sebaliknya. Sementara itu, tren Ekspres Khas Keluarga Malaysia dijadualkan berlepas dari KL Sentral pada 11 malam pada 29 April dan akan berhenti di 17 stesen termasuk Bandar Tasik Selatan, Kajang, Nilai, Seremban, Pulau Sebang, Mentakab, Jerantut, Gua Musang, Pasir Mas, dan Tumpat. Perjalanan pergi balik dari Stesen Tumpat ke KL Sentral, sebaliknya, dijadualkan berlepas pada 7 Mei jam 10:50 malam.

KTMB menambah bahawa tren khas ekspres itu akan dilengkapi dengan koc dengan kemudahan berbeza, seperti untuk tidur, tempat duduk kelas perdana dan superior, bufet, dan sebagainya. Tambang ditetapkan bermula dari RM55 hingga RM83 untuk perjalanan sehala, dan mereka yang membuat tempahan awal juga layak menerima hadiah percuma daripada perkhidmatan itu.

Lihat Juga :   Kini Tersedia Di Malaysia: Harga Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2022) bermula pada RM1,499

Penjualan tiket untuk kedua-dua perkhidmatan akan bermula esok pada 15 April 2022. Untuk pertanyaan lanjut, pelanggan boleh menghubungi pusat panggilan KTMB di 03-2267 1200 atau melayari saluran media sosial rasminya.

(Sumber: KTMB [Twitter])

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!