Lelaki ditahan polis Malaysia kerana menaiki kereta Lori di hadapan dan dihantar ke wad psikiatri

lelaki kurang siuman menaiki lori

Seorang lelaki warga Malaysia yang disyaki mengalami masalah mental naik ke bahagian hadapan lori yang sedang bergerak. Dia melakukan aksi tidak senonoh sambil menjerit. Video berkaitan tersebar di Internet. Polis telah menahan lelaki itu dan menghantarnya ke hospital untuk rawatan.

Menurut laporan Sin Chew.com, video itu menunjukkan seorang lelaki berbogel di Subang Jaya, Malaysia memanjat ke hadapan sebuah lori, menghalang lalu lintas dan turut menarik perhatian orang ramai yang melihat. Deputi Superintendan Polis Daerah Subang Jaya Mohd Fayrus mengeluarkan kenyataan menyatakan kejadian itu berlaku pada 4:50 petang pada 26 haribulan ini di jejambat Kampong Baru di pekan Puchong sepanjang 14 batu. Video tersebut telah dimuat naik ke media sosial oleh pengguna Facebook Alex Khoo.

Mohd Fayrus berkata, selepas menerima laporan itu, polis segera menghantar kereta peronda polis dan motosikal besar ke lokasi kejadian untuk menahan suspek. Dalam proses itu, polis tidak menemui kad pengenalan suspek, namun suspek disyaki berasal dari Bangladesh dan menghadapi masalah mental.

Difahamkan, polis telah membuat laporan sendiri dan menghantar suspek ke Hospital Kajang, di mana dia dimasukkan ke wad psikiatri untuk rawatan lanjut. 
Polis turut menyeru mereka yang mengetahui perkara itu supaya menghubungi Bilik Gerakan Ibu Pejabat Polis Daerah Subang Jaya bagi memberi maklumat berkaitan.

About Author

Lihat Juga :   44 Orang Cedera Selepas 'Tsunami' Di Kolam Ombak di China

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!