Lelaki Malaysia mengagumkan internet dengan potret yang dilukis dengan tangan, kaki dan mulut serentak

Menjadi ambidextrous cukup mengagumkan tetapi seorang lelaki Malaysia mengambilnya dengan melukis dengan tangan, kaki dan mulutnya pada masa yang sama.

Apa yang dia perlukan hanyalah beberapa helai kertas, beberapa alat lukis dan kerusi.

Kebanyakan video TikTok Saiful Thaqif menunjukkan dia melukis empat potret serentak dengan kedua-dua tangan dan kaki tetapi Saiful dalam klip terbarunya yang viral apabila dia menggunakan mulutnya skali untuk melukis

Dalam video yang disiarkan pada Selasa (11 Jan), guru sekolah menengah berusia 39 tahun itu boleh dilihat melukis potret tokoh masyarakat Malaysia — pelakon Imuda, bekas pemain badminton Lee Chong Wei, dan Chef Wan — dengan tangan dan mulutnya.

Di atas lantai, kakinya bekerja keras untuk melukis rupa Mr Bean dan Michael Jackson.

Bapa kepada enam anak itu memberitahu media Malaysia bahawa dia sentiasa meminati seni terutamanya lukisan.

Tambahnya: “Saya mula melukis dengan serius pada Januari lalu. Pada awalnya, saya melukis banyak karikatur tetapi ia tidak mendapat banyak tontonan.

“Jika anda mencipta kandungan yang menarik, akan ada lebih banyak tontonan. Jadi, saya cuba mencari pelbagai kaedah untuk mencipta seni supaya orang dapat melihat dan menyukai karya saya.”

Selain kerja keras dan kemahiran, mencipta potret ini juga memerlukan kesabaran. Dengan gambar tokoh awam yang bertindak sebagai rujukan, setiap sesi lukisan mengambil masa kira-kira empat jam untuk disiapkan.

Terpukau dengan pencapaian itu, kata-kata pujian memenuhi ruangan komen, dengan seorang netizen menyarankan Saiful mencuba nasib di rancangan realiti televisyen America’s Got Talent.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!