Julai 28, 2021
voiceover tiktok

Macam Mana Nak voiceover dalam TikTok?

Fungsi Tiktok Voiceover

TikTok melancarkan ciri voice over ke aplikasinya pada bulan Mac lalu! Dengan voiceover, anda boleh menambahkan suara anda sendiri ke video anda setelah merakamnya!
Pengguna dapat menambahkan suara ke video TikTok mereka setelah merakam video, dan kemudian terus mengedit video tersebut. Dengan alat voiceover ini, pengguna dapat menambahkan suara mereka ke video apa pun yang mereka buat, sama ada dimuat naik atau dirakam dalam aplikasi. Ini akan membantu pengguna untuk membuat kandungan yang lebih menarik dan menjadikan suara agar lebih sesuai dengan kandungan video!

Cara Masukan Voiceover Ke Dalam Video TikTok

Untuk menambahkan suar suara ke video anda, klik ikon mikrofon di sebelah kanan berlabel “Voiceover” atau “Recording”. Tekan butang rakam untuk merakam suara. Anda boleh merakam voiceover di mana-mana bahagian video.
Anda boleh menyesuaikan suara dengan menggunakan toggle “original sound”.
Voiceover dapat ditambahkan dan dikeluarkan di mana-mana bahagian semasa penyuntingan video, yang menjadikannya fungsi ini yang sangat bagus. Oleh itu, anda boleh melakukan voiceover berulang kali sehingga anda berpuashati dengan video anda!

Macamamana my

Berpengalaman dan mempunyai minat mendalam di dalam Internet marketing, Web Development, internet & teknologi dan berkaitan gajet.

View all posts by Macamamana my →

Leave a Reply

%d bloggers like this: