Macam Mana untuk Enable “Hey Siri” pada iPhone anda

cara enable hey siri

Bagaimana untuk enable Siri pada iPhone anda

Jika anda sebut “”Hey, Siri!” pada iPhone anda dan tidak ada maklumbalas dari Siri, kemungkinan besar dia belum di active / enable kan lagi.

Untuk membolehkan Siri berfungsi, anda perlu enable Siri pada iPhone anda sebelum anda boleh meminta Siri melakukan tugas seperti menghantar mesej kepada rakan anda atau mencari di internet. Prosesnya mudah dan hanya memerlukan satu atau dua minit. Berikut ialah perkara yang perlu anda lakukan untuk mendayakan Siri pada iPhone anda:

1. Pergi ke tetapan iPhone anda pada skrin utama anda
2. Skrol ke bawah dan klik “Siri & Cari” atau “Siri & Search”
3. Ketik suis di bahagian atas untuk mengubahnya menjadi hijau dan enable “Listen for ‘Hey, Siri'” 
4. iPhone anda akan menggesa anda untuk menyediakan “”Hey, Siri” — klik “Continue”
5. Anda akan diminta untuk menyebut satu siri frasa ke dalam telefon anda, ini menentukur Siri dan membantu perisian memahami dan bertindak balas terhadap suara individu anda
6. Kemudian hanya ketik “Finish” dan “Hey Siri” berjaya disediakan.

Anda kini boleh menyebut “Hey Siri” dan meminta Siri melakukan beberapa arahan yang berbeza, seperti menghubungi ibu anda.

Anda juga boleh mengakses Siri dengan menggunakan butang pada iPhone anda (bukan suara anda). Sekali lagi, anda akan menemui pilihan ini dalam tetapan iPhone anda dalam “Siri & Search.”

Di bawah “Listen for ‘Hey, Siri'”  anda akan melihat pilihan yang mengatakan “Tekan Butang Sisi untuk Siri” (atau, jika anda mempunyai model iPhone yang masih mempunyai butang “Home”, ia akan tertera “Tekan Home Butang untuk Siri.” Ketik suis di sebelah kanan untuk menghidupkannya hijau, yang membolehkan anda menahan butang sisi atau butang Utama anda untuk memaparkan Siri.

Lihat Juga :   Selamat tinggal WinRAR: Windows 11 akhirnya akan support fail RAR TAR, 7-ZIP, RAR, GZ archives dan banyak lagi

Sebaik sahaja anda mempunyai kedua-dua “Dengar untuk ‘Hey, Siri'” dan “Tekan  Side/Home button untuk Siri diaktifkan, tetapan Siri & Search anda akan kelihatan seperti ini:

Hey, Siri

 

Sumber : sea.mashbale.com

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!