Macam Mana Untuk Mengaktifkan Netflix Di Astro

Macam Mana Untuk Mengaktifkan Netflix Di Astro

Astro dan Netflix telah bekerjasama untuk membolehkan rakyat Malaysia menikmati yang terbaik dari kedua-dua dunia dengan lancar tanpa perlu bersusah payah. Sejak akhir tahun lalu, pengguna tidak lagi perlu beralih dari satu alat kawalan jauh ke alat kawalan jauh yang lain untuk menukar antara Astro dan aplikasi Netflix pada TV mereka kerana kedua-dua platform kini boleh diakses melalui Astro Ultra Box.

Jika anda tertanya-tanya macam mana cara untuk mengaktifkan Netflix di Astro Ultra Box, maka jawapannya sangat mudah dan ringkas sehingga anda hanya mengambil masa beberapa minit untuk mula menikmati Netflix melalui Astro Ultra Box.

Sudah tentu, anda mungkin ingin memastikan bahawa akses Netflix adalah sebahagian daripada langganan Astro anda. Antara pakej Astro yang menampilkan Netflix sebagai standard termasuk Pek Entertainment Plus, Pek Premium 2, Pek Premium 3 dan Pek Platinum.

Macam Mana Untuk Mengaktifkan Netflix Di Astro

Jadi untuk mengaktifkan netflix dan menonton netflix di Astro pada Ultra box anda adalah dengan mengikuti langkah berikut :

 • Semak email anda atau SMS untun mengaktifkan Netflix anda. 
 • Jika anda tidak mendapat apa-apa SMS atau email, anda boleh  melakukan pada Ultrabox anda boleh gunakan cara berikut. 
  • Akses Netflix pada Kotak Ultra melalui Skrin Utama dan pilih Netflix daripada apps atau anda boleh buka apps Netflix terus dari alat kawalan jauh mereka dengan mengklik pada butang “Netflix” jika ia tersedia pada alat kawalan jauh anda.
  • Tatau tukar chanel kepada CH 741 dan klik ok pada remote anda. Channel netflix secara automatik akan terpapar pada skrin anda. 
  • Pilih Get Started pada skrin utama, 
  • Masukkan account netflix email adress anda dan password.
  • Dan pilih Start Watching
  • Selesai

   PENTING! Jika anda mengakses Netflix pada Ultra Box anda buat kali pertama, sila tunggu e-mel pengaktifan Netflix daripada Astro (ini mungkin mengambil masa sehingga 10 minit) untuk apps netflix itu dipaparkan dalam akaun anda. Jika anda melangkau tempoh 10 minit ini, anda mungkin mengalami pengecasan dua kali ganda dengan mendaftar secara salah untuk Netflix menggunakan butiran kad kredit anda.

Netflix hanya tersedia untuk pelanggan IPTV di Ultra Box. Pelanggan bukan Ultra Box tidak akan dapat mengakses Netflix pada CH741. Sila tingkatkan kepada Ultra Box untuk mengakses Netflix pada Ultra Box.

Lihat Juga :   Cara masukkan video dalam reply komen di TikTok

 

 Sekiranya anda memerlukan maklumat lanjut, sila layari laman web rasmi Astro di www.astro.com.my.

 

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!