Main Minecraft Percuma di Web Browser

Minecraft kini berusia lebih dari 10 tahun. Dan untuk meraikan kejayaan ini, Mojang melancarkan Minecraft Classic untuk web. Ini bermakna anda boleh memainkan Minecraft di web browser anda. Anda tidak perlu memuat turun apa-apa, dan Minecraft Classic adalah percuma untuk dimainkan.

Minecraft Classic telah tersedia selama bertahun-tahun. Namun, Minecraft Classic sebelumnya hanya tersedia di Windows, Mac, dan Linux, dan memerlukan Java. Kini, semua orang boleh bermain secara percuma tanpa memuat turun di laman web Minecraft Classic.

Macam Mana Cara Bermain Minecraft secara percuma di Browser Anda

Untuk bermain Minecraft Classic, layari halaman web Minecraft Classic. Dan anda akan bermula level/tahap. Setelah permainan anda bermula, anda akan diberi pautan (link) unik yang boleh anda kongsi dengan rakan-rakan.

Sekiranya anda ingin menjemput beberapa rakan untuk bermain dengan anda (optional), kongsikan link itu melalui e-mel atau di aplikasi pesanan pilihan anda. Kemudian, pilih nama pengguna dan klik butang START untuk mula bermain Minecraft di browser anda.

Cara kawalannya adalah mudah: Cukup klik kiri pada mouse anda untuk meletakkan atau melombong blok, menggunakan klik kanan untuk beralih antara keduanya. Jika tidak, boleh gunakan kawalan WASD biasa untuk bergerak ke depan, kiri, belakang, dan kanan, serta beberapa kawalan papan kekunci mudah yang lain.

Anda boleh menekan kekunci Escape saja untuk memaparkan Menu Permainan. Di sini, anda boleh menghasilkan tahap baru atau menyalin pautan ke tahap yang ada. Klik Option untuk enable atau disable pelbagai setting lain. 

Lihat Juga :   5 Video Games 2021 yang Anda Patut Main

play minecraft in web

 

Apa yang Anda Boleh dan Tidak Boleh Lakukan di Minecraft Classic

Seperti namanya, Minecraft Classic bukan Minecraft pada tahun 2019. Sebaliknya, ia adalah permainan seperti yang ada pada tahun 2009. Ini bermakna anda harus bersiap sedia dengan antara muka pengguna yang tidak begitu cantik, terjebak dengan hanya 32 blok untuk dibangun , dan lebih banyak pepijat / bugs.

Minecraft Classic hanya membolehkan anda bermain dalam mod Kreatif, jadi tidak ada mod Survival dengan musuh untuk melawan. Tidak ada cara untuk menyelamatkan permainan anda. Namun, seperti yang disebutkan di atas, anda dapat mengundang hingga sembilan rakan untuk bergabung dengan permainan anda. Menjadikannya lebih menghiburkan.

 

Minecraft Classic Adalah Kepingan Sejarah Permainan

Jangan biarkan diri kita di sini; Minecraft Classic tidak dapat bersaing dengan versi permainan semasa. Masih percuma, dan boleh dimainkan di penyemak imbas web anda tanpa usaha anda. Oleh itu, anda juga boleh mengambil kesempatan untuk mencuba permainan ini (jika anda belum pernah bermain mainecraft). Sekiranya anda baru dalam permainan, anda harus melihat panduan untuk bermain Minecraft.

 

Baca JugaMacam Mana Buat Duit Dengan Facebook Gaming Live Streamer

About Author

Lihat Juga :   Cara Buat Duit dengan Bermain PUBG setiap hari!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *