Malaysia Airlines memperkenalkan perjalanan terus baharu ke Kertajati Indonesia

JAKARTA (25 Sep): Mulai 30 Okt, Malaysia Airlines akan menambah perkhidmatan terus baharu dari Kuala Lumpur ke Kertajati, mengukuhkan rangkaiannya di Indonesia.

Pesawat Boeing 737-800NG syarikat penerbangan itu akan menerbangkan laluan dua kali seminggu, membolehkan penumpang melawat Bandung dan bahagian lain di Jawa Barat dengan mudah.

Syarikat penerbangan itu menyatakan dalam satu kenyataan pada hari Isnin bahawa rangkaian baharu itu akan mengembangkan sambungan terusnya ke Indonesia ke tujuh destinasi tambahan, termasuk Surabaya, Medan, Yogyakarta, Pekanbaru, dan Jakarta.

Ahmad Luqman Mohd Azmi, ketua pegawai eksekutif syarikat penerbangan untuk Malaysia Aviation Group, menyatakan bahawa penambahan Kertajati ke rangkaiannya akan memudahkan perjalanan, meningkatkan pendapatan pelancongan, dan mengukuhkan hubungan dua hala antara kedua-dua negara. Kertajati adalah salah satu daripada lima pasaran terbesar Malaysia Airlines.

“Kami melihat tindak balas positif pada laluan Indonesia kami setakat ini dengan faktor muatan purata pada 80%,” katanya. “Memandangkan permintaan perjalanan global terus mengukuh.”

Untuk masa terhad, mulai sekarang hingga 8 Oktober, syarikat penerbangan itu menyediakan tiket pengenalan dengan tambang pergi balik bermula RM519 untuk kelas perniagaan dan RM1,969 untuk kelas ekonomi untuk perjalanan dari 3 Oktober hingga 29 Mac tahun depan.

Berikut adalah aktiviti-aktivit menarik yang ada boleh lakukan di Jawa Barat

Lihat Juga :   "rasa-rasa macam nak tambah nasi!" – Orang Malaysia Berbuka Puasa Bersama Rakan Bangladesh di Rumah Mereka & Puji Makanan Mereka

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!