Maxis akan melancarkan pelan pascabayar, prabayar dan WiFi rumah 5G baharu.

Baru-baru ini, Maxis memperkenalkan beberapa program baharu yang akhirnya memberikan pelanggan mereka akses kepada rangkaian 5G yang lebih pantas. Syarikat telekomunikasi itu mendakwa bahawa pelan yang dipertingkatkan, yang akan tersedia mulai esok, 15 Ogos 2023, akan merangkumi lebih daripada dua kali lebih banyak data untuk kedua-dua 4G dan 5G, serta data bonus untuk yang terakhir.

Dalam siaran berita, Ketua Pegawai Eksekutif Maxis Goh Seow Eng berkata, “Kami teruja untuk membawa rancangan 5G kepada pelanggan kami berikutan kelulusan pemegang saham kami di EGM hari ini, dan seterusnya menandatangani Perjanjian Akses dengan DNB.” “Rancangan kami memberikan nilai yang menarik untuk semua segmen pasaran, dengan tumpuan pada penerimaan dan keterjangkauan supaya semua orang boleh memanfaatkan 5G.”

Syarikat itu menyatakan bahawa kedua-dua rancangan individu dan perniagaannya akan menyediakan akses kepada rangkaian yang lebih pantas. Ini khususnya termasuk WiFi Rumah, Hotlink Pascabayar dan Prabayar, Pascabayar Perniagaan dan Pascabayar Maxis.

Yang pertama akan berharga antara RM79 dan RM199 sebulan dan termasuk panggilan tanpa had dan SMS, bonus data 5G sehingga 100GB, dan data 4G/5G sehingga 200GB. Menurut Maxis, ia juga menyemak semula pelan peralatan Zerolutionnya untuk menyediakan pelbagai alat 5G sama ada dengan pelan ansuran 24 atau 36 bulan dengan faedah 0%.

Kelebihan yang disebutkan di atas juga tersedia untuk pelanggan Pascabayar Perniagaan, sebagai tambahan kepada 100GB Data Produktiviti tambahan dan alat pemasaran digital yang disertakan dalam langganan pelan perusahaan mereka. Selain itu, syarikat itu menawarkan pelanggan baharu dan semasa yang ingin menaik taraf mana-mana pelan pascabayar 5Gnya pembayaran balik bulanan sebanyak RM10 sehingga 12 bulan.

Lihat Juga :   Pakej Rahmah : Maxis menyediakan fibre broadband  100Mbps dengan talian pascabayar kurang daripada RM90 sebulan.

Sementara itu, Hotlink Postpaid baharu dengan 5G akan berharga RM70 sebulan dan termasuk 35GB data 5G tambahan sebagai tambahan kepada 70GB data 4G/5G. Pas Pantas baharu, yang juga boleh didapati dengan harga serendah RM15 seminggu untuk data 5G bonus 15GB + 10GB, membolehkan pelanggan Prabayar Hotlink mengakses pas internet 5G bermula pada harga RM45 sebulan untuk 50GB dengan 25GB data 5G tambahan. Selain itu, Maxis menyatakan bahawa golongan muda di bawah umur 24 tahun boleh menerima pulangan tunai 20% apabila membeli sebarang pas internet bulanan di bawah jenama Hotlink.

Akhir sekali, syarikat telekomunikasi itu mendakwa bahawa di bawah pakej bulanan RM158 dengan kelajuan 4G/5G tanpa had, kedua-dua pelanggan semasa dan baharu Maxis Home WiFi akan mempunyai sambungan internet rumah yang dipertingkatkan. Ia menjamin bahawa pembelian himpunan ini juga termasuk penghala premium berkelajuan tinggi dengan keupayaan 5G yang boleh memuatkan ramai orang dan peranti.

Pelanggan Maxis dan Hotlink sedia ada boleh menaik taraf pelan mereka dengan melawati Pusat Maxis yang terdekat, menggunakan laman web syarikat telekomunikasi, atau menggunakan aplikasi rasmi Maxis atau Hotlink. Perniagaan diteruskan dengan mengatakan bahawa esok pada pukul 12 malam. ia akan menyiarkan butiran tambahan untuk setiap rancangan 5G yang didedahkan baru-baru ini di tapak webnya.

About Author

Lihat Juga :   Laporan: Malaysia akan membenarkan rangkaian 5G kedua tahun depan untuk memecahkan monopoli DNB

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!