Merindui hidangan masakan ibu di rumah, warga Malaysia ini melancarkan perkhidmatan langganan lauk dalam talian

Apabila saya tinggal bersendirian jauh dari rumah, saya mendapati diri saya merindui masakan ibu saya. Bukan itu sahaja, tetapi juga merindui saat makan bersama bersama keluarga.

Faris Malik pun sama.

Dia meninggalkan rumah pada usia 19 tahun untuk memulakan perniagaan, tetapi malangnya ia tidak berjaya. Dan dia sangat merindui rumahnya, dia pindah semula ke rumahnya untuk membuat sesuatu yang baru.

“Ibu saya tidak lagi memasak, dan semua orang memesan makanan secara individu menggunakan perkhidmatan penghantaran seperti Grab atau Foodpanda,” katanya.

Dan ini memberikan dia idea untuk melancarkan Mejamakan, perkhidmatan langganan untuk makan malam yang dimasak sendiri.

Sesiapa yang biasa memesan penghantaran makanan seperti dalam grabfood dan foodpanda akan tahu bahawa ia boleh menjadi membosankan selepas beberapa ketika. Secara teorinya, kita akan sampai tahap di mana tak tahu apa yang perlu dipilih. Tetapi itu tidak berlaku jika anda makan di luar setiap hari.

Ia juga boleh menjadi penat untuk memutuskan apa yang perlu dimakan selepas seharian bekerja. Mengapa perlu risau tentang makanan sedangkan anda boleh meluangkan masa itu untuk merapatkan hubungan dengan keluarga?

“Kami mahu memudahkan dan tidak menyusahkan keluarga menikmati hidangan lazat bersama-sama dengan menjaga perancangan, memasak dan menghantar makanan,” jelas Faris.

Untuk tujuan praktikal, pasukan di Mejamakan percaya bahawa makanan yang dimasak sendiri adalah penyelesaian yang lebih praktikal dan bagus untuk dimakan setiap hari.

Walaupun tidak mempunyai pengalaman dalam industri F&B, Faris dan tiga pengasas bersama yang lain berazam untuk menyampaikan makanan berkualiti kepada keluarga.

Lihat Juga :   WhatsApp Akan Berhenti Beroperasi pada iPhone dengan iOS 10 dan 11 pada 24 Oktober 2022

Pengetahuan mereka yang dikongsi dalam pelbagai bidang terbukti menjadi aset yang berharga.

Faris mempunyai pengalaman keusahawanan sebelum ini, Aizi menjalankan agensi pengiklanan, Kishan menjalankan syarikat e-dagang pembekalan, dan Ali bersemangat untuk berinovasi.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Apabila mendaftar, anda boleh memilih beberapa pelan makan malam yang boleh dilanggan di Mejamakan yang boleh disesuaikan dengan selera anda. Anda boleh memilih bilangan pax, berapa hari anda melanggan, berapa banyak hidangan yang anda inginkan bagi setiap jenis, jenis nasi yang anda suka dan tarikh penghantaran bermula.

Mejamakan penghantaran dari hari Isnin hingga Jumaat.

Bahagian pembayaran akan muncul selepas menaip butiran peribadi anda. Setelah selesai, anda akan dapat melihat papan pemuka Mejamakan anda dan mendapatkan maklumat yang lebih mendalam tentang setiap hidangan.

Setiap hari bekerja mempunyai tujuh hidangan yang berbeza, termasuk campuran protein dan sayur-sayuran seperti Kangkung Belacan, Ayam Kapitan, Daging Masak Kicap, Egg Foo Yong dan banyak lagi.

Anda juga akan mempunyai pilihan untuk menjadualkan semula pesanan anda, contohnya jadi jika anda rasa ingin melangkau perkhidmatan, ia boleh dibawa ke hari lain.

Makanan bergilir setiap minggu, dan pilihan adalah berdasarkan ketersediaan bahan.

Sumber : vulconpost.com

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!