Microsoft Copilot Button akan Menggantikan CTRL di keyboard anda

Microsoft Copilot Button akan mengantikan kekunci CTRL di sebelah kanan keyboard, dan menggantikannya dengan kekunci Copilot khusus. Ini bagi membolehkan anda menggunakan fungsi AI dengan sangat mudah.

Bukan sahaja kita akan melihat penggantian kunci ini akan berubah pada masa hadapan, tetapi perubahan ini juga akan berlaku untuk semua persisian yang bersambung ke Windows mulai sekarang.

Ini akan menjadi perubahan besar pertama kepada susun atur papan kekunci standard semasa sejak ia diperkenalkan pada tahun 1987 dan diterima pakai oleh IBM. Kunci Windows telah diperkenalkan pada tahun 1994 oleh Microsoft.

Seperti yang dikatakan oleh Microsoft, pengenalan kunci Copilot menandakan perubahan ketara pertama pada papan kekunci Windows PC dalam hampir tiga dekad. Kami akan melihat peranti dilancarkan dan diperkenalkan pada CES akan datang yang menampilkan kunci Copilot baharu – kemungkinan besar pada komputer riba dahulu, kemudian peranti peranti lain. Kunci baharu akan dilancarkan kepada produk mulai sekarang hingga Musim Bunga 2024 secara berperingkat.

Dorongan AI ini selaras dengan tumpuan syarikat pada AI pada tahun 2024, yang bermula dengan penjenamaan semula pelayar Edge pada Android dan iOS kepada “Microsoft Edge: AI Browser”.

Pada masa ini, Copilot sudah pun disiarkan secara langsung pada binaan terbaharu Windows 11, serta Microsoft Office 365.

About Author

Lihat Juga :   Touch n Go eWallet Untuk iOS Kembali Di App Store

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!