Microsoft Edge Akan Menawarkan VPN Built-in Percuma Tidak Lama Lagi

Microsoft akan menawarkan VPN percuma terus ke dalam pelayar web Edgenya. Secara rasmi dipanggil Microsoft Edge Secure Network

Dalam langkah yang agak menarik oleh Microsoft, syarikat itu akan menawarkan VPN percuma terus ke dalam pelayar web Edgenya. Secara rasmi dipanggil Microsoft Edge Secure Network, VPN dikuasakan oleh Cloudflare.

Selain menghalang tapak daripada menjejaki aktiviti dalam talian anda dan mengumpul data browsing, VPN juga berfungsi dengan URL tidak selamat. Ia juga menyembunyikan alamat IP dan lokasi anda dengan menggunakan alamat IP maya, membolehkan pengguna mungkin mengakses kandungan yang disekat di negara mereka walaupun nampaknya anda tidak akan dapat memilih virtual geolocation anda sendiri.

Sudah tentu, perkhidmatan percuma itu disertakan dengan beberapa kaveat utama. Semua pengguna akan dihadkan kepada hanya 1GB sebulan, mengehadkan kepraktisannya untuk menstrim kandungan terkunci wilayah daripada tapak seperti Netflix. Selain itu, anda perlu log masuk ke akaun Microsoft pada browser supaya mereka boleh memantau penggunaan anda, walaupun syarikat itu mengatakan bahawa data anda akan dipadamkan setiap 25 jam.

Walaupun ciri ini adalah tambahan yang dialu-alukan, had data yang kecil agak terhad apabila mempertimbangkan bahawa Opera juga menawarkan VPN terbina dalam percuma tanpa had data. Sementara itu, VPN masih dalam pembangunan tetapi memandangkan kewujudan halaman sokongan di laman web Microsoft, kami menjangkakan ia akan dilancarkan ke salah satu saluran Insider Microsoft Edge tidak lama lagi.

(Sumber: Microsoft.)

About Author

Lihat Juga :   Emak pergi temu duga wakilkan anak, antara ragam anak muda bila datang interview

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!