Microsoft Rasmi Melancarkan ISO Windows 11

iso windows 11

Kini anda dapat mengalami keseluruhan Windows 11, iso windows 11 PC yang berfungsi sepenuhnya.

Windows 11 belum dilancarkan secara rasmi, tetapi Microsoft telah mempermudah untuk merebut versi beta dari sistem operasi barunya. Kini, Microsoft telah mempermudah prosesnya dengan secara rasmi mengeluarkan Windows 11 ISO untuk dimuat turun oleh orang awam yang ingin mencubanya.

ISO Windows 11 Microsoft

Microsoft menyatakan di dalam Windows Blogs dengan binaan Windows 11 Insider yang baru. Walau bagaimanapun, sebelum Microsoft membincangkan secara terperinci tentang apa yang dibuat oleh binaan baru ini, ia menyatakan bahawa ISO kini tersedia untuk dimuat turun oleh Windows Insider. Untuk mengakses iso ini, anda perlu menjadi ahli program Windows Insider.

ISO sangat penting untuk rancangan pengujian Microsoft kerana mereka memberi pengguna seluruh pengalaman memasang Windows 11 di PC mereka. Sebelumnya, pengguna mendapat Windows 11 beta dengan menaik taraf sistem Windows 10 mereka sekarang, tetapi ini tidak meniru pengalaman yang sama dengan seseorang ketika memasang sistem operasi pada PC baru.

Microsoft menyebutnya “out of box experience” (OOBE)¬†kerana itulah yang anda lihat antara mengeluarkan CD dari kotak dan mempunyai PC Windows 11 yang berfungsi sepenuhnya. Kini, dengan adanya ISO rasmi untuk dimuat turun oleh “insider”, orang boleh menguji Windows 11 untuk diri mereka sendiri dan melaporkan sebarang masalah atau bug yang timbul.


Sekiranya anda ingin mencuba ISO sendiri, pergi ke halaman  Windows Insider Preview Downloads page. Sekiranya anda tidak melihat pilihan untuk memuat turun Windows 11, ini kerana anda tidak mendaftar untuk membina Insider atau tidak masuk ke akaun Insider anda.

Lihat Juga :   WINDOWS 95 ADALAH 25 TAHUN HARI INI

Sudah tentu, jika anda ingat, kemas kini ini bukan hanya mengenai ISO sahaja. Microsoft memang melakukan beberapa perubahan pada Windows 11, walaupun tidak begitu menarik seperti ISO rasmi. Sebagai contoh, semasa Windows 11 OOBE, anda sekarang dapat memberikan nama PC anda, jadi rangkaian anda tidak penuh dengan nama peranti yang dihasilkan secara rawak secara default.

Terdapat juga aplikasi Jam baru dalam di Windows 11. Ini termasuk ciri baru yang disebut “focus sessions” yang membolehkan anda menetapkan masa untuk menyelesaikan kerja. Semasa tiba masa tersebut, Windows akan menghentikan muzik anda sehingga anda dapat bekerja dengan tenang. Microsoft telah banyak membincangkan perkara ini di Windows Insider Blog.

Microsoft Akhirnya Melancarkan ISO

Sekiranya anda telah mencari Windows 11 Beta ISO rasmi, sekarang adalah masa untuk bertindak dan mengambilnya. Windows 11 ISO akan memberi anda idea bagaimana rasanya memasang sistem operasi dari awal, jadi anda tahu apa yang perlu dilakukan apabila ketika dilancarkan secara rasmi. Lebih-lebih lagi jika anda terlibat dalam sistem komputer di pejabat anda

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!