Mulai Oktober, Apple akan mula mengeluarkan Mac dengan pemproses M3 : M3 Max.

M3 Max

Kami mula-mula mengetahui tentang Apple menguji pemproses M3 dan versinya pada bulan Mei. Baru-baru ini, nampaknya barangan yang dilengkapi dengan cip ini akan mula muncul di pasaran sebelum akhir tahun ini. Di samping itu, Apple telah mula menguji “pemproses komputer riba generasi seterusnya yang paling tinggi,” yang mungkin M3 Max.

Bloomberg mendakwa bahawa Apple akan beralih ke CPU generasi terbaru pada bulan Oktober apabila ia mula menolak keluar barangan dengan cip M3. Ini adalah hasil daripada pengumuman syarikat buah dalam laporan kewangan suku tahunannya bahawa ia tidak akan memperkenalkan Mac baharu sehingga selepas suku fiskal keempat, yang berakhir pada bulan September.

Sumber itu juga menyatakan bahawa dalam tempoh 12 bulan akan datang, iMac berasaskan M3, MacBook Pro 13-inci, MacBook Air 13- dan 15-inci, dan Mac mini semuanya akan tersedia. Dalam semangat yang sama, CPU M3 Pro dan M3 Max akan debut pada 2024 dengan model MacBook Pro 14 dan 16 inci.

Artikel tersebut merujuk log ujian pembangun pihak ketiga untuk beberapa spesifikasinya, yang menunjukkan bahawa cip asas akan mempunyai lapan teras CPU dan sehingga 10 teras grafik. Sebaliknya, model Pro akan datang standard dengan 12 teras CPU dan 18 teras grafik. M3 Max, yang mempunyai 12 teras berprestasi tinggi dan empat teras kecekapan, ialah pilihan seterusnya. Menurut khabar angin itu, ia akan mengandungi “sekurang-kurangnya dua teras grafik tambahan” berbanding “garisan M2 semasa untuk komputer riba” dari segi unit pemprosesan grafik. M2 Max mempunyai maksimum 38 teras GPU.

Pengganti M2 Ultra yang berpotensi, kemungkinan besar dipanggil M3 Ultra. Sehingga kini, tarikh penghantaran Oktober untuk produk Mac pertama yang dikuasakan oleh CPU M3 sepadan dengan tetingkap keluaran yang dijangkakan lebih awal, walaupun dengan jangka masa yang lebih kecil secara semula jadi. Berdasarkan ini, iMac dan MacBook Air mungkin akan menjadi yang pertama dalam barisan, dengan Mac mini dan MacBook Pro akan datang pada awal tahun depan.

Lihat Juga :   Rakyat Malaysia kini boleh mengimbas dan membayar kod QR PayNow Singapura dengan aplikasi perbankan tempatan

Sources: ForbesTravelAndLeisure

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!