MySejahtera Sediakan Halaman Daftar Masuk Baru yang Memaparkan Status Vaksinasi

mysejahtera terbaru ogos 2021

 

Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin telah mendedahkan bahawa halaman daftar masuk baru akan masuk ke aplikasi COVID-19 nasional, MySejahtera. Ia akan dilaksanakan melalui kemas kini baru yang akan digunakan oleh pasukan di belakang aplikasi malam ini.

Apa yang membuat halaman daftar masuk yang baru berbeza dengan pelaksanaan yang ada adalah halaman tersebut akan menunjukkan status vaksinasi pengguna. Dengan cara ini, mereka tidak perlu masuk ke bahagian profil aplikasi untuk menunjukkan sijil vaksinasi digital mereka secara langsung.

mysejahtera update terbaru ogos 2021

Pada masa yang sama, status risiko di halaman daftar masuk baru juga akan jauh lebih besar dan berkod warna. Bukan hanya itu, ada juga bahagian baru di halaman yang memaparkan lokasi daftar masuk terakhir pengguna di samping pilihan daftar keluar baru yang dirancang untuk meningkatkan jejak kontak menurut Menteri Khairy.

Halaman kejayaan daftar masuk juga telah diperbaharui untuk menunjukkan status vaksinasi. Menteri Khairy juga menyatakan bahawa aplikasi tersebut akan mendapat peningkatan dan pembaharuan tambahan dalam beberapa minggu mendatang.

Namun, kemas kini masih belum sampai ke App Store iOS, Galeri Aplikasi Huawei, dan Google Play pada saat artikel ini diterbitkan. Kami akan memberitahu anda setelah disiarkan di pasar aplikasi ini, jadi nantikan.

(Sumber: Khairy Jamaluddin / Twitter.)

Lihat Juga :   44 Orang Cedera Selepas 'Tsunami' Di Kolam Ombak di China

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: