Netflix Akan Menambah Ciri Live Streaming

netflix live streaming

Netflix dilaporkan akan membawa perkhidmatan live streaming di platformnya. Ciri ini dilaporkan sedang diusahakan untuk program stand-up dan siaran langsung lain atau sebagai platform untuk menjalankan pengundian secara online untuk sesuatu pada acara pertandingan yang memerlukan undian dan sebagainya.

Berdasarkan laporan Deadline (16/5), Netflix akan menggunakan ciri live streaming untuk menyiarkan program komedi secara langsung. Tahun ini, platform itu mengadakan festival komedi pertamanya yang dipanggil Netflix ialah Joka Fest.

Pertunjukan yang berpangkalan di Los Angeles itu berlangsung selama beberapa hari dan mendorong syarikat itu untuk mula menstrim beberapa acara yang dirakam pada acara itu lewat bulan ini hingga Jun. Walau bagaimanapun, pilihan penstriman langsung boleh memberikan pengalaman terus kepada pengguna dari mana sahaja mereka berada untuk menonton program tersebut.

Setakat ini, tidak diketahui bagaimana ciri ini akan berfungsi dan bila ia akan dilancarkan. Untuk makluman, Disney Plus, salah satu saingan terbesar Netflix, telah pun memulakan live streaming. Pada bulan Februari, platform menyiarkan Academy Awards secara langsung.

Dalam laporan terbaharunya, Netflix kehilangan pelanggan buat kali pertama dalam lebih sedekad, manakala Disney Plus berjaya menambah 7.9 juta pengguna baharu pada suku pertama 2022. Untuk membantu mengatasi kemerosotan pendapatan dan pelanggan, Netflix telah membayangkan kemungkinan beberapa langkah yang akan diambil seperti kurangkan perkongsian akaun & kata laluan , serta menambah pilihan penstriman yang lebih murah dan disokong iklan.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!