Nintendo dan Tag Heuer Bekerjasama untuk Melancarkan Tag Heuer Super Mario Edition Watch

tag heuer mario
theverge.com

Nintendo telah bekerjasama dengan jenama jam tangan mewah, Tag Heuer. Maklumat ini diketahui secara langsung dari akaun Twitter Tag Heuer beberapa hari yang lalu.

Dipetik dari The Verge, Selasa (13/7/2021), keduanya akan berkolaborasi untuk mempersembahkan jam tangan bertema Super Mario. Teaser mengenai jam tangan ini juga telah dimuat naik oleh Tag Heuer.

Menurut catatan tersebut, Tag Heuer Super Mario jam tangan milik Nintendo akan diperkenalkan pada 13 Julai 2021, tetapi maklumat di laman web rasmi menunjukkan sedikit  tertangguh hingga 15 Julai 2021.

“Akan Datang! Power-up pada 13 Julai,” tulis akaun Twitter Tag Heuer. Pendaftaran untuk akses awal ke jam tangan edisi khas ini juga dibuka di laman web Tag Heuer rasmi.

Malangnya, tidak ada maklumat mengenai penampilan atau harga jam tangan ini. Namun, dari laman web rasmi, kotak jam tangan mewah ini muncul dengan pembalut berwarna merah yang disertai dengan logo Super Mario dan Tag Heuer.

Walaupun tidak didedahkan sepenuhnya, harga jam tangan ini mungkin agak mahal, kerana berjenama Tag Heuer. Kerjasama ini juga unik kerana Nintendo sendiri jarang bekerjasama dengan jenama mewah.

Nintendo Switch OLED Diumumkan Secara Rasmi, Harga?

Nintendo Switch OLED

Nintendo juga baru saja mengumumkan kehadiran versi baru Nintendo Switch kepada umum. Model konsol baru syarikat dinamakan dengan, Nintendo Switch OLED.

Lihat Juga :   Lenovo secara rasmi melancarkan Lenovo IdeaPad Gaming 3 di MWC 2022

Model Nintendo Switch terbaru ini hadir dengan kemampuan skrin yang lebih baik, lebih banyak storan, pembesar suara yang lebih baik, dan reka bentuk yang lebih baik.

Tidak seperti model Switch sebelumnya yang menampilkan skrin LCD IPS 6,2 inci, Nintendo Switch baru ini mempunyai skrin OLED 7 inci.

Selain mempunyai ukuran dan panel paparan yang berbeza – keduanya dengan resolusi 1280×720, model OLED ini dilengkapi dengan kickstand yang direka bentuk semula.

Berbeza dengan kickstand pada model standard yang lebih kecil, Nintendo Switch OLED kini mempunyai dudukan yang lebih lebar dan kukuh yang dapat disesuaikan dengan beberapa posisi.

Jadi berapa harga Nintendo Switch OLED? Syarikat ini akan mula menjual konsol baru dengan harga USD 350, dan ia akan memasuki pasaran pada 8 Oktober 2021.

Penambahbaikan dalam Audio

Selain istilah fizikal, Nintendo juga telah meningkatkan keupayaan audio pada konsol hibridnya.

Walaupun tidak jelas apa yang telah berubah, audio dari pembesar suara stereo di bawah konsol kini lebih kuat daripada model standard.

Perubahan lain juga muncul di dok – tempat duduk konsol jika anda ingin menyambung ke TV atau monitor, kini termasuk port LAN.

Dengan ini, pemain boleh bergantung pada sambungan internet berwayar ketika bermain permainan dalam mod dok.

Seperti biasa, syarikat Jepun menjual dok baru ini secara berasingan, dan serasi dengan model standard.

Lihat Juga :   Macam Mana Buat Duit Dengan Facebook Gaming Live Streamer

Mengenai spesifikasi, Nintendo Switch OLED mempunyai perkakasan yang serupa dengan model standard. Perbezaannya hanya pada kapasiti penyimpanan semasa 64GB.

Model Nintendo Switch baru ini akan hadir dengan pilihan Neon Red / Neon Blue, dan warna Putih eksklusif.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!