Nothing Phone (1) akan dilancarkan musim panas 2022 dengan processor Snapdragon

nothing phone (1)

Walaupun hanya mengumumkan satu produk, semasa strim langsung Nothing Technologies “The Truth” Ketua Pegawai Eksekutif Carl Pei mengesahkan rancangan untuk melancarkan telefon dikuasakan dengan Android OS yang dipanggil “phone (1)” pada Musim Panas 2022.

Walaupun butiran perkakasan belum diketahui, Pei berkongsi butiran mengenai perisian yang akan digunakan pada telefon Nothing Phone (1) akhir tahun ini. Peranti berkuasa Android pertama firma itu ditetapkan untuk datang dengan Nothing OS yang pre-installed. 
nothing phone (1)

Peminat Android pastinya akan tertarik untuk melihat apa yang Nothing OS tawarkan dan jika ia akan memberikan pengalaman yang hampir dengan AOSP atau Pixel. Ciri lain yang disebut-sebut termasuk “fon, warna, elemen grafik dan bunyi.

Walaupun telefon pintar itu dijangka tidak akan diumumkan sehingga akhir tahun ini, pratonton awal Nothing OS akan tersedia melalui pelancarnya. Tiada apa-apa yang mengesahkan bahawa ia akan tersedia untuk dimuat turun pada model telefon pintar terpilih mulai April tetapi tidak menyatakan model mana yang layak untuk mencuba penggantian skrin utama ini.

nothing phone (1)

Perkongsian yang diumumkan sebelum ini dengan Qualcomm bermakna Nothing Phone (1) akan dikuasakan oleh processor Snapdragon. Walau bagaimanapun, tiada butiran dikongsi mengenai kedudukan perkakasan bermakna tidak jelas sama ada ia akan menawarkan pemproses perdana seperti Snapdragon 8 Gen 1 – yang telah digunakan sepanjang 2022 oleh banyak telefon Android perdana.

Sumber : 9t05google

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!