OLED ‘Virtual Ride’ LG akan membuatkan anda berasa seperti anda berbasikal di luar rumah

Virtual Ride LG

Apabila bercakap tentang pameran perdagangan seperti CES, LG biasanya menjadi raja skrin melengkung. Syarikat itu sentiasa membawa beberapa konsep menarik untuk rancangan ini, dan CES 2022 tahun depan, yang bermula pada 5 Januari, tidak terkecuali.

LG Display telah mengumumkan ia akan membawa dua konsep ke rancangan tersebut. Satu dipanggil Virtual Ride, dan ia terdiri daripada tiga skrin OLED menegak 55-inci yang diletakkan di hadapan dan di atas basikal dalaman (indoor bicycle) yang pegun. Paparan paling atas mempunyai jejari kelengkungan yang mencapai 500R, yang didakwa LG adalah yang terbesar di antara paparan besar.

Konsep lain yang LG bawa ke rancangan itu dipanggil Kerusi Media, kerusi malas dengan TV OLED 55-inci melengkung yang diletakkan secara menegak di hadapan pengguna. TV menggunakan teknologi OLED Bunyi Sinematik LG, yang mengeluarkan bunyi daripada paparan itu sendiri, tanpa perlu menggunakan pembesar suara luaran.

Orientasi menegak paparan akan terasa sedikit ganjil untuk jenis kandungan tertentu (baca: kebanyakannya semua yang anda ingin tonton di TV), tetapi mujurlah anda boleh memutar paparan ke arah standard, mendatar dengan sentuhan butang .

Kedua-dua Virtual Ride dan Media Chair adalah konsep, jadi tiada perkataan mengenai ketersediaan atau harga sebenar.

Konsep OLED LG yang hebat sepatutnya berjaya ke CES 2022, walaupun rancangan itu sendiri dalam bahaya kerana Meta, T-Mobile, Twitter dan syarikat lain telah berhenti daripada menghadiri secara fizikal kerana ancaman yang ditimbulkan oleh varian Omicron COVID-19.

sumber : mashable

Lihat Juga :   Adakah iPhone anda dibaiki dengan alat ganti rasmi? Kemas kini iOS baharu akan memberitahu anda.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!