“ONEFamily” oleh XOX dan ONEXOX, Pelan Mudah Alih Seluruh Keluarga

"ONEFamily" oleh XOX dan ONEXOX

XOX dan ONEXOX baru-baru ini melancarkan pakej telefon bimbit baharu. Pelan mudah alih ONEFamily dibuat untuk menampung keluarga yang menggunakan peranti tambahan seperti tablet, jam tangan pintar atau peranti lain yang memerlukan sambungan Internet. Setelah menyatakan bahawa, apakah faedah yang disediakan oleh pelan ini?

Pelan mudah alih ONEFamily baharu, menurut pembekal, bermula pada RM39 untuk talian utama. Selain itu, pelan ini termasuk masa perbualan tanpa had merentas semua rangkaian, 50 SMS sebulan dan 48GB penggunaan internet. Menariknya tiada perjanjian rasmi yang dilampirkan padanya. Hasilnya, anda akan mempunyai kebebasan yang lebih besar untuk memilih pakej internet kegemaran anda.

Tetapi rancangan ONEFamily tidak berhenti di situ; anda boleh menambah sehingga 9 baris lagi. Anda akan dicaj RM10 untuk setiap talian. Setiap baris baharu juga termasuk 10GB data internet tambahan. Setiap bulan, lebih banyak data ini juga akan disumbangkan kepada kumpulan data. Sebagai contoh, harga pelan anda akan meningkat daripada RM39 kepada RM49 jika anda memutuskan untuk menambah 1 talian tambahan. Data internet keseluruhan anda akan meningkat daripada 48GB kepada 58GB pada masa ini.

Selain itu, pengguna talian tambahan mendapat 50 SMS setiap bulan dan masa bercakap tanpa had kepada semua rangkaian. Selain itu, pakej data tambahan bermula pada RM0.75 untuk 1GB. Ketua Pegawai Eksekutif Operasi dan Pengaktifan ONEXOX, Encik Bobie Farid Shamsuddin, menyatakan:

“Dengan pelan ‘ONEfamily’, ibu bapa tidak lagi perlu mengeluarkan sejumlah wang yang besar untuk talian telefon pintar anak-anak mereka. Di Malaysia, purata umur kanak-kanak yang memiliki gajet pintar adalah seawal 8 tahun, dan mereka menggunakan data yang sangat sedikit. Hasilnya, ia adalah ciri khas yang perlu difikirkan oleh setiap keluarga untuk mengambil kira tambahan RM10 dan mencelup data dengan talian utama.

Lihat Juga :   Pakar menjelaskan mengapa Tesla memilih Indonesia berbanding Malaysia

Anda boleh pergi ke laman web ONEXOX untuk mengetahui lebih lanjut tentang pakej internet ini.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!